Garten + Landschaft

Tutustuin wiki-tehtävässä saksalaiseen ja saksankieliseen maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilehteen Garten + Landschaftiin. Lehti syntyi vuonna 1948 Die Gartenkunst -lehdestä, joka perustettiin jo vuonna 1890. Garten + Landschaft on näin ollen pisimpään ilmestynyt maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun aikakauslehti. Lehden päätoimisto on Munchenissa ja sen tuore päätoimittaja on ansioitunut kaupunkisuunnittelija Theresa Ramisch.  Kustantajana toimii Saksan puutarhataiteen ja maisemakulttuurin yhdistys.

Lehdessä raportoidaan maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun kehityksestä sekä kansainvälisesti merkittävistä hankkeista. Se osallistuu myös keskusteluun maiseman ja kaupunkitilan tulevaisuudesta. Lehdessä julkaistaan myös esseitä, haastatteluja ja kommentteja. Lehti ilmestyy kuukausittain.

Itse pohdin parhaillaan diplomityön aihetta ja selailin lehden verkkosivuja se mielessäni. Teen oman diplomityöni maiseman suunnittelun ja rakentamisen aihepiiriin. Toiveenani oli löytää esimerkkejä mielenkiintoisista uusista puistosuunitelmista. Löysin artikkelin, jossa esiteltiin opinnäytetöitä, mutta valitettavasti kaikki aiheet liittyivät tavalla tai toisella kaupunkisuunnitteluun.

Iloisena yllätyksenä löysin artikkelin, joka käsitteli puutarhanäyttelyitä. Ja samalla huokailin, kuinka iso ero puutarha-asioiden arvostuksessa voikaan olla eri maiden välillä…

www.garten-landschaft.de