Proton esittely ja kysynnän todentaminen

SLL:n tapaamisen jälkeen pidimme ryhmämme kanssa palaverin, jossa suunnittelimme projektin seuraavia askeleita. Aplikaation perusominaisuudet ovat kurssin aikana konseptoinnin ja haastattelututkimuksen myötä selkeytyneet, mutta toisaalta kysynnän todentamiseen emme ole vielä pystyneet vastaamaan. Perusominaisuuksien lisäksi pelillistäminen ja sen konseptointi on ollut tärkeä aspekti projektin kannalta. SLL:n metsäneläinten keräämis-idean lisäksi halusimme miettiä vielä muita mahdollisia pellistämis ideoita. Minkälaisille ominaisuuksille on käyttäjien mielestä kysyntää sekä perusominaisuuksien että pellilstämisen osalta.

Jotta saisimme näihin kysymyksiin vastauksen, päädyimme luomaan kyselytutkimuksen. Kyselytutkimukseen voi osallistua tästä. Kyselyn tarkoituksena on saada määrällisen tutkimuksen tavoin suuremman osallistuja määrän ansiosta tarkempi kuva, mitkä ideoimistamme ominaisuksista olisivat sellasia joita käyttäjät todella haluisivat käyttää. Kyselyyn olisi voinut valita enemmänkin kysymyksiä, mutta päädyimme kompaktiin parin minuutin mittaiseen kyselyyn, jolloin osallistuminen tutkimukseen olisi mahdollisimman alhainen ja täten saavuttaisi mahdollisimman monen potentiaalisen vastaajan.

SLL:n metsäneläinten keräämis-idean lisäksi ryhmämme ideoi vaihtoehtosia pelejä aplikaatioon. Ryhmämme tapaamisten pohjalta lopulta muodostui uusi idea pelillistämiseen, seikkailuretket. Seikkailuretkien ideana olisi kulkea ennalta määrätty reitti tiettyjen checkpointien kautta. Kyseiset checkpointit eivät kuitenkaan olisi heti pelaajalle selvillä, vaan seuraavan checkpointin löytämiseksi edellisessä checkpointissa olisi kerrottu pelaajalle vinkki/mysteeri, jonka ratkaisemalla pelaaja osaa edetä seuraavaan haluttuun paikkaan. Checkpointit voisivat olla myös ennalta kerrottu, mutta niiden oikea läpikäynti järjestys perustuisi checkpointtien antamiin vihjeisiin. Jokaisen paikan löytäminen tai kulkeminen oikeassa järjestyksessä antaisi pelaajalle pisteitä. Peliin voisi implementoida mahdollisuuden saada lisä vinkkejä, joiden avulla seuraavan paikan löytäminen olisi helpompaa, mutta tällöin pisteitä ei saisi yhtä paljon kuin tyylipuhtaalla suorituksella. Tämänkaltainen idea mahdollistaisi mahdollisesti myöhemmin sponsoroituja seikkailureittejä, joita esimerkiksi matkailualan ja hotellialan yritykset voisivat ostaa ja sijoittaa hotellien tai muiden majoitusten lähimetsiin. Tämänkaltainen idea voisi olla kannattava mikäli kyselytutkimuksessamme ”Mahdollisuus yhteistyöhön muiden pelaajien kanssa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen” saa kannatusta.

Tämän lisäksi tekninentiimimme on hyvässä vauhdissa protoaplikaatiomme kanssa. Aplikaatioon on tehty uusia ominaisuuksia, jotka liittyvät konseptoimiimme perusominaisuuksiin. Aplikaatiossa on tällä hetkellä seuraavat ominaisuudet:

  • uutisvirta missä näkee kavereiden vierailemat luntokohteet
  • luontokohteet näkyvät kartalla, joita klikkaamalla kohteesta saa tietoa
  • suositut kohteet
  • oma luontokohteiden vierailuhistoria

proto4proto2proto1

Vielä lopuksi tästä voi katsoa tämän perjantain esityksemme:

videoesikatselu

 

Vastaa