Ansaintamalli

Viimeisten viikkojen aikana olemme miettineet tuotteemme ansaintamallia tarkemmin. Lähdimme tosiaan siitä perusajatuksesta että sovelluksemme on käyttäjälle ilmainen. Tämä mahdollistaa sovelluksen laajamittaisen leviämisen ja kontribuoi missioomme luoda retkeilyn uutta valtavirtaa.

Kuka sitten maksaa viulut? Suunnittelimme erilaisia käyttäjääkin hyödyttäviä mainosmahdollisuuksia. Näistä voi lukea lisää aikaisemmassa blogipostauksessamme.

ansaintamallit2

Tällä viikolla monipuolistimme tätä ansaintamalliajattelua. Ansaintamallimme perustuu tässä vaiheessa useaan tulolähteeseen. Tämä mahdollistaa monenlaisia yhteitöitä eri yritysten kanssa. Monipuolinen ansaintamalli vähentää myös yrityksen riskejä.

Sponsoritulot käsittävät ne tulot jotka yritykset maksavat, ja jolla he siten saavat näkyvyyttä meidän sovelluksessamme. Sopimuksen suuruutta voi vaihdella, ja näin rima osallistua on matalampi. Haluamme myös tarjota mahdollisuuden yhteistyösopimuksiin. Näiden avulla yritykset voisivat käyttää meidän brändiä omien tuotteiden markkinoinnissa. Käyttäjien ulkoilutapoja ja kiinnostuksen kohteita on myös helposti seurattavissa. Näitä tietoja olisi mahdollista myydä esimerkiksi ulkoiluvälineitä myyville liikkeille markkinointitarkoituksiin.

Näiden ajatustemme pohjalta muodostimme seuraavan ansaintamallin visualisaation:

Taival_ansaintamalli

(PDF)

Identifioimme myös uusia hyötyjiä tuotteestamme. Kun käyttäjät käyttävät tuotettamme, on selvää että he ulkoilevat enemmän ja saavat ulkoilustaan myös enemmän irti. Tämä puolestaan parantaa heidän psykofyysistä terveyttään ja kontribuoi loppujen lopuksi Suomen yleiseen kansanterveyteen. Tämän myötä valtio säästää terveydenhuoltokuluissa. Meillä on siis myös huomattavasti sekundäärisiä hyötyjiä jos sovelluksemme menestyy.

Lisäksi tällä viikolla täydensimme liiketoimintamallimme Business Model Canvasin viime viikoilla käsitetyillä asioilla.

BMC

(PDF: BMC)

Seuraavaksi tähtäimessä on sovelluksen jatkokehittäminen ja valmistautuminen seuraavaan esityskertaan joka on parin viikon päästä.

Vastaa