Prototyyppi 2.0

Tällä viikolla keräsimme mielipiteitä protoaihiostamme haastattelemalla potentiaalisia käyttäjiä, eli lapsiperheiden vanhempia ja nuoria aikuisia. Saimme selville, että ihmiset eivät juurikaan hakeudu uusiin luontokohteisiin, vaan pikemminkin käyvät aina samoissa paikoissa. Tässä havaitsimmekin hyvän markkinaraon, sovelluksemme kautta ihmiset voisivat löytää uusia kohteita matalalla kynnyksellä. Puhuimmekin myös SLL:n edustajan kanssa siitä, että retkeilyä ei ole vielä tehty kovinkaan helpoksi minkään sovelluksen avulla. Totesimme myös että mahdolliset käyttäjät ovat varsin kiinnostuneita reittiensä seuraamisesta ja niiden pituuksista.

Harkitsimme viime viikolla että sovelluksessamme voisi olla saman tyyppinen hahmojen (eläinten ja kasvien) keräilyominaisuus kuin Pokemon Go:ssa. Tällä viikolla kuitenkin päätimme yksinkertaistaa prototyyppiämme ja tarjota käyttäjille mahdollisuuden lähinnä löytää hienoja uusia kohteita sen sijaan että käyttäjien pitäisi pitää kännykkää koko ajan kädessä. Haastattelujen perusteellakin ihmiset mielummin keskittyvät maastossa luontoon kuin pitävät kännykkää koko ajan esillä.

photo_2017-02-24_11-08-43

SLL:n kanssa keskustelimme myös sovelluksen pelillistämisestä ja näimmekin että sosiaalisen median upottaminen ratkaisuumme loisi sopivanlaista kilpailua, joka kannustaisi ihmisiä liikkumaan enemmän. Ajattelimme myös että kuvien jakaminen luontokohteista voisi olla merkittävä osa sovellustamme. Tällä tavoin ihmisiä voisi motivoida lähtemään hienoihin kohteisiin ja ottamaan niistä omat kuvat. Käyttäjät voisivat sitten lisätä kuvat omaan galleriaansa ja esitellä omia kuviaan muille. Samalla kuvat toimivat mainoksina luontokohteille.

Ensi viikolla tavoitteenamme on miettiä tarkemmin sovelluksen raoitusmalleja ja kaupallistamismahdollisuuksia. Koska sovellusta ei tehdä pro-bono, on sen oltava myös rahoituksellisesti itsenäinen. Aiomme myös kartoittaa sovelluksen teknisiä toteuttamismahdollisuuksia ja muodostaa ensimmäiset käyttäjätarinat eli story boardit havainnollistamaan sovelluksemme toimintaa. Alla ensimmäinen story board sovelluksemme käytöstä ja sen tuomasta lisäarvosta käyttäjälle:

Untitled

Vastaa