Tapaaminen Suomen luonnonsuojeluliitossa ja työsuunnitelma

Viikko alkoi maanantaina tapaamisella projektimme vastuuhenkilön kanssa Suomen luonnonsuojeluliiton tiloissa. Tapaaminen oli odotettu, sillä ryhmäämme käsitys projektimme aiheesta perustui vain lyhyeeseen projektikuvaukseen.

Luonnonsuojeluliiton toimistolla. Kuvassa viisi ryhmämme jäsentä.

Suomen Luonnonsuojeluliiton päässä projektia edustaa Olli Turunen. Ollilla oli selkeä idea siitä, miltä projektimme ratkaisu voisi olla luonteeltaan. Hän kertoi mistä hankkeen idea oli peräisin ja mistä hänen visio oli syntynyt. Hän kertoi myös ongelmista ja miten hän haluaisi ratkaista niitä. Saimme tapaamisessa paljon uusia näkökulmia aiheeseemme, ja saimme myös haastaa omaa näkemystämme ratkaisusta. Turusen näkemyksenä olisi tuottaa hieman pelillisempi mobiiliapplikaatio, joka saattaisi olla verrattavissa esimerkiksi Pokemon GO -peliin. Tätä lopullista apllikaatiota kuitenkaan ryhmämme ei olisi tarkoitus tehdä vaan kartoittaa mahdollisuuksia ja tarvittavia resursseja sekä tuottaa karsittu versio, jolla voisi saada suomalaisia yrityksiä kiinnostumaan aiheesta.

Projekti lähtee nyt lentoon

Tapaamisen jälkeen meillä oli parempi näkemys asiakkaan näkemyksestä, ja pystyimme näin paremmin rajaamaan ratkaisua. Keskiviikkona 15.2 tapasimme kokoamaan projektisuunnitelman, jolloin asiakkaan syöte oli saanut hautua hetken ja kykenimme hyvin kasaamaan niin omat kuin Turusenkin visiot yhteen suunnitelmaan.

Projektisuunnitelman löytää täältä

Ryhmämme jäsenet:

Eero Helske

Tietotekniikan opiskelija.

Olen perinteinen urbanisoitunut pääkaupunkiseutulainen, jolle Suomen lunto on tärkeä, kettumutta kaukainen. Projektin aihe onkin tästä syystä mielenkiintoinen, sillä kuulun itsekkin kohderyhmään, jonka kynnys lunnossa liikkumisessa on turhan korkealla. Web-sovelluksia on tullut tehtyä muutaman vuoden ajan, mutta mobiiliaplikaatiosta vähemmän kokemusta. Projektin osalta konseptoinnin lisäksi onkin mielenkiintoista nähdä teknisen toteutuksen puoli. Vapaa-ajalla harrastan fustalia ja jalkapalloa. Lempieläimeni on kettu.

Jimmy Envall

Kolmannen vuoden systeemitieteilijä.

Olen yleensä keskittynyt enemmän teknisiin toteutuksiin ja ratkaisuihin, mutta tässä projektissa haluaisin oppia enemmän suunnittelu- ja talousasioista. Aihe on minulle läheinen, koska pidän vaeltamisesta, kalastamisesta ja muuten luonnossa liikkumisesta. Harrastuksiin kuuluu myös musiikki ja kaikenlainen ilmailu. Lempieläimeni on karhu.

Merit Morikawa

Neljännen vuoden tuotantotalouden opiskelija.

Minulla on paljon kokemusta erilaisista yrityksille tehtävistä projekteista opintojen kautta, joten uskon että siitä on hyötyä tässä projektissa. Olen todella innostunut meidän aiheesta, tehtävänanto antaa meille aika paljon vapautta kehittää tätä konseptia eteen päin ja tässä pääsee ihan varmasti oppimaan paljon! Vapaa-aikana harrastan opiskelija-vapaaehtois-aktiivina olemista ja astangajoogaa. Suomen luonnosta minunn lempieläin on elävänä fossiilinakin tunnettu siili!

Olli Kanerva

Kolmannen vuoden tietotekniikan opiskelija.

Projektiosaamiseni rajoittuu lähinnä teknisiin toteutuksiin ja siksi onkin mielenkiintoista olla osana projektia, jossa voi olla kokonaisvaltaisesti läsnä ja edesauttaa projektin kehitystä myös niillä alueilla, jotka eivät ole niin tuttuja. Lempieläimeni Suomen luonnossa on saukko.

Terhi Tenhunen

Neljännen vuoden tietotekniikan opiskelija.

Olen biologiasta kiinnostunut koodari, joten oon tosi innoissani luontoaiheisesta projektiaiheesta. Aiemmilla projektikursseilla olen ollut mukana lähinnä teknisen puolen toteutuksessa, joten tässä projektissa haluan keskittyä enemmän konseptin suunnitteluun. Vapaa-ajalla harrastan seinäkiipeilyä ja lenkkeilyä. Lempieläimeni Suomen luonnosta on saimaannorppa.

Riku Wessman

Kolmannen vuoden tietotekniikan opiskelija.

Projektin aihe tuntuu mielenkiintoiselta ja on yhteiskunnallisestikin tärkeää saada ihmiset enemmän luontoon! Mobiiliapplikaatioiden suunnittelun parissa on tullut puuhasteltua aiemminkin, mutta uskon teknisessä suunnittelussa silti riittävän haasteita. Vapaa-aikani kuluu usein opiskelija-aktiivihommissa, Netflixiä katsellessa ja lenkkeillessä. Suomen eläimistä lempieläimeni on hirvi.