Etätyöskentelystä

Vallitsevan tilanteen takia kurssimme siirtyi etäopetukseen viikolla 12. Myös ryhmämme siirtyi etätapaamisiin ja erilaiset videokokoustyökalut tulivat meille nopeasti tutuksi. Vielä lauantaina 14.3. olimme lähdössä vierailulle Pyhäsalmen kaivokselle, mikä oli suunniteltu maanantaille 16.3. Ryhmämme pohti paljon lähdön kannattavuutta ja olimme yhteydessä kaivokselle asiasta. Tuona lauantaina tuli kuitenkin päätös siitä, että vierailumme peruttaisiin koronaviruksen takia. Vaikka meitä harmitti vierailun peruuntuminen, oli tämä varmasti järkevin ratkaisu kaikkien kannalta.

Etätyöskentely ryhmämme kesken sujui erittäin hyvin. Meillä oli selkeä työnjako välikritiikkiä koskien ja jokainen työsti omia osa-alueitaan ja lähetti ne muille ryhmäläisille kommentoitavaksi. Kokoustimme videoyhteydellä ennen välikritiikkiä useamman kerran. Pääsimme videokokouksissa pohtimaan tuottamaamme materiaalia yhdessä ja saimme vertaistukea etätyöskentelyyn.

Peruuntuneen kaivosvierailun tilalle kaivokselta ehdotettiin meille myös videokokousta. Tämä ei tietenkään ole vierailun veroinen, mutta kokous oli meille todella arvokas. Saimme paljon tietoa kaivoksen nykytilasta, tulevaisuudesta ja meitä askarruttaneista kysymyksistä esimerkiksi koskien ihmisten asenteita sulkemista kohtaan. Lisäksi saimme useita raportteja kaivokselta sekä paljon valokuvia, jotka antoivat meille taas paremman kuvan kaivoksen tilallisuudesta. Työskentelyymme suhtaudutaan kaivoksella myönteisesti ja heistä olisi mukava nähdä myös ehdottamamme vaihtoehtoiset suunnitelmat kaivoksen jälkihoitoa ja käyttöä koskien. Olemme jatkossa vielä yhteydessä kaivoksen suuntaan ja, mikäli tilanne muuttuu, voimme vierailla kaivoksella myöhemmin keväällä.

Välikritiikin järjestäminen ja ryhmämme esitys sujui myös yllättävän hyvin ja sujuvasti etänä. Välikritiikistä kokonaisuudessaan kuitenkin enemmän seuraavassa julkaisussa. Olimme alusta asti sopineet ryhmässämme, että työskentelemme yhdessä välikritiikkiin asti ja toteutamme yhdessä konseptisuunnitelman koko alueelle. Tämän nyt tehtyämme jatkamme töiden työstämistä itsenäisesti. Sovimme kuitenkin, että pitäisimme välillä videokokouksia yhdessä, jotta voimme esitellä toisillemme suunnitelmiamme ja auttaa toinen toistamme eteenpäin työssä. Tämä on minusta erinomainen idea, sillä varsinkin tässä eristäytyneessä tilanteessa on mukava päästä keskustelemaan työstään niin opettajien kuin kanssaopiskelijoidenkin kanssa.

 

 


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website