Loppukritiikki

Loppukritiikki järjestettiin kahdessa osiossa, jossa ensimmäisessä työt esiteltiin ja jälkimmäisessä niistä annettiin palautetta. Järjestely on toimiva ja mahdollistaa täyden keskittymisen palautteen vastaanottamiseen, kun oma esitysvuoro ei jännitä.

Kritiikki järjestettiin etänä, joten se oli monelle uusi ympäristö ja omalla tavallaan haastava esittely alusta. Etäesitelyssä hyvä esitystapa ja kerronta korostuu, koska kehollinen viestintä ei ole mahdollista. Myös ryhmätöiden kohdalla sanaton kommunikointi on vaikeaa, joten esimerkiksi puheenvuorojen sopiminen etukäteen on fiksua. Toisaalta monelle koneen kautta esittely voi olla rennompaa kuin luokan edessä seisominen.

Esittelyyn oli varattu noin 10 minuuttia per ryhmä, joka oli todella lyhyt aika. Useilla myös tämä aika ylittyi. Toivon, että aikataulusta olisi pidetty tiukemmin kiinni, vaikka suuremmilta myöhästymisiltä vältyttiin. Ei kuitenkaan ole reilua, jos osa pitäytyy 10 minuutin aikarajoituksessa ja osa käyttää 15-20 minuuttia oman työnsä esittelyyn.

Opiskelijoiden ja opettajien palaute oli hyvää ja mielestäni töistä nousi hyvää keskustelua. Lisäksi opiskelijapalautteen lähettäminen etukäteen sähköisesti auttoi valmistautumaan ja vastamaan perusteellisemmin opponoijia askarruttaneisiin kysymyksiin. Näin palautteeseen ehti valmistautua.

Kaikki työt olivat mielestäni hyvin laadukkaita ja kurssin teemaan oli pureuduttu monella eri tavalla. Töiden skaala vaihteli suurista kaivosalueista pieniin viheralueisiin asti ja oli kiinnostavaa nähdä erilaisia ideoita ja visioita kestävämmistä ratkaisuista. Osa oli myös selvästi tarttunut luennoilla esitettyihin teemoihin kuten kosteikkoihin ja kaivoksiin. Yllättävää oli kuitenkin kosteikkojen ja hulevesiin liittyvien töiden määrä, joita oli todella runsaasti. Toisaalta kosteikot ja luonnonmukainen hulevesien hallinta lisäävät tehokkaasti monimuotoisuutta puistoissa ja kaupunkialueilla.

Posted by Paula

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.