Välikritiikki 23.3

Välikritiikki pidettiin etänä 23.3. Jokainen lisäsi Mycourses -alustalle työnsä, lukuohjeet sekä muuta tarpeelliseksi katsomaansa aineistoa. Jokainen arvosteli 4 työtä, joista 2 oli ennalta määrätty ja 2 vapaavalintaista.

Aiheet olivat monipuolisia ja useilla ne olivat hiutuneet jo melko pitkälle. Lisäksi olin yllättänyt kuinka osalla aineisto jo näytti ulkoasultaan hyvin valmiilta. Erityisesti Ratapihan juuret – työ oli ulkoasultaan todella kaunis ja helposti luettava. Lisäksi ryhmän aihe oli mielenkiintoinen ja sijoittui keskeiselle paikalle.

Usea aihe keskittyi veden ympärille. Näitä olivat esimerkiksi kosteikkoihin, soihin, hulevesiin, puroihin sekä muihin vesistöihin liittyvät aiheet. Luennoista osa on myös keskittynyt kyseisiin aiheisiin, mutta silti olisin uskonut, että useampiin töihin liittyisivät esimerkiksi niityt, kedot, metsät tai ympäristöongelmat kuten rehevöityminen, pölyttäjien harvinaistuminen tai biodiversiteettikato, sillä ne ovat usein eri medioissa ja julkaisuissa esillä.

Oma työmme keskittyy soihin ja niiden ennallistamiseen. Saamamme palaute oli positiivista ja kannustavaa. Lisäksi saimme useita hyviä kehitysehdotuksia ja pohdinnan aiheita.

Yksi asia, jonka huomasin näin etäkritiikissä oli työn selkeän esittelyn tärkeys. Koska tässä tilanteessa muiden kommentteihin ei voinut reagoida, niin koin ehkä työn tavoitteiden jääneen osalle epäselväksi. Esimerkiksi useat ottivat esille putken, jossa vierailijat pääsivät kulkemaan. Putki oli kuitenkin luonnos ja vain yksi idea, miten olisimme saaneet suota näkyväksi matkailijoille ja alueella vierailijoille, koska itse suo ei näy terminaalista eikä kauhean hyvin lentokoneestakaan. Tätä emme kuitenkaan tajunneet mainita työn esittelyssä, mikä olisi perustellut näitä ratkaisujamme.

Kuitenkin olen tyytyväinen saamaamme palautteeseen ja se auttaa jatkamaan eteenpäin.

Posted by Paula

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *