Maisemarakentaminen – studion aloitus (luonnos)

XXXX       LUONNOS       XXXXX

 

”Opintojakson suoritettuaan opiskelija on perehtynyt johonkin maisemarakentamisen tekniseen erikoiskysymykseen. Opiskelija hahmottaa maisemarakentamisen teknisen tiedon hankintaan, tuottamiseen ja soveltamiseen liittyvät haasteet. Opiskelija tuntee toteutussuunnittelun ja rakentamisen käytäntöjä sekä osaa hankkia, tuottaa ja soveltaa maiseman rakentamiseen liittyvää teknistä tietoa maisema-arkkitehdin työssä.”

 

Mitä kokemusta työssä & opiskelussa  on  suunnittelusta, tiedon hankinnasta ja sen soveltamisesta rakentamisen suunnittelussa tai ympärsitöhankkeissa.

  • Työskentelen WSP:llä kestävä maisema yksikössä, kokemusta ekosysteemipalveluista, rakentamisesta haastavalle maaperälle & kokemusta tiedonhankinnasta niin kirjallisista kuin muista lähteistä (mm. paikkatieto) maisema- ja historiaselvitysten kautta
  • Opiskellessa kokemusta suunnittelusta, tiedon hankinnasta (mm. studiokurssit)

mitä ajatuksia kurssi sinussa herättää ja miten ajattelit lähestyä aihetta omaehtoisesti oppien kurssin kuluessa.

  • Kiinnostava aihe, mielestäni myös hyvin ajankohtainen
  • Haluisin oppia lisää ja nähdä myös toimivia ratkaisuja. Luennoilla tuotiin esille, että esim rakennetuista suojakosteikoista on vain vähän dataa, siis käytönnössä siitä kuinka ne toimivat ja täyttävätkö ne niille asetetut tavoitteet.
  • halusin perehtyä johonkin kiinnostavaan aiheeseen ja tutkia siihen ratkaisuja kirjallisuuden ja referenssikohteiden avulla.

Ensimmäisessä postauksessa kommentoi myös aloitustilaisuudessa esiteltyjä ennakkotehtäviä: mitkä teemat ja näkökulmat kiinnostivat itseäsi eniten?

  • Erityisesti vesistöihin liittyvät asiat kiinnostivat minua eniten. Erityisesti näkökulma padottujen vesistöjen paremmista ratkaisuista ja kehittämisestä kokonaisuutena, ei vain esim. vaelluskaloille.

 

XXXX       LUONNOS       XXXXX

 

 

Posted by Paula

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *