Ajatuksia työn jatkamisesta

Olemme kuluneiden viikkojen aikana kokoustaneet ryhmämme kanssa säännöllisesti. Yleissuunnitelma alueellemme alkaa olla lopullisessa hahmossaan, ja onkin aika siirtyä tarkemman toteutuksen pariin. On hurjaa ajatella, että työn palautukseen on aikaa enää neljä viikkoa. Aikaa ei ole liikaa hukattavaksi ja jokainen askel johtaa maalia kohti.

Omat työhetkeni kuluvat tällä hetkellä kasviluettelon parissa. Suunnittelualueellamme on useita eri metsätyyppejä sekä kasviolosuhteita, minkä seurauksena myös lajiluettelosta tulee laaja. Olen koonnut kasviluetteloon kullekin alueelle sopivia kasveja pohjakerroksesta puukerrokseen esimerkiksi lehdoille, kankaille ja jalopuumetsille. Eri niittytyypeille on omat kasvilajinsa, minkä lisäksi alueelle tulee dynaamisia perennaistutuksia. Kasviluettelon koostaminen on yllättävän työlästä, ja kasvien valinnan suhteen on vaikea löytää kriteerejä. Olemme niittykasvillisuudessa päättäneet huomioida alueelle laaditun värianalyysin. Kukkivat kasvit on helppo valita ja lajitella värin perusteella niin, että alue sointuu ympäristöönsä.

Olen tällä hetkellä todella onnellinen ryhmästäni, joka tekee ahkerasti ja kunnianhimoisesti töitä. Poikkeustilanteen keskellä oma työskentelymotivaatio ja ahkeruus on koetuksella, mutta ryhmäpalaverit lähes joka toinen päivä lisäävät motivaatiota ja luottamusta työn etenemiseen. Odotan innolla, minkälaisen työn saamme ryhmänä kasaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *