Pohdintaa tentistä

Saimme viikko sitten järjestetyn tentin palautteen eilen, ja nyt olisi aika pohtia tenttiin liittyviä ajatuksia, oppimiskokemuksia ja sen vaikutusta omaan työohjelmaan.

Tentti tuntui minusta melko haastavalta, oli etukäteen hieman vaikeaa tietää, minkä tyyppiseen kirjallisuuteen olisi tentin kannalta ollut järkevää perehtyä. Olin perehtynyt infraRYLiin melko yleispiirteisesti, ja sen seurauksena tentissä minulla olikin paljon ongelmia toisessa tehtävässä. Rakennustapaselostuksen sisällysluettelon laatiminen oli minulle aivan uusi asia, ja se piti laatia alueesta, joka tuli tietoon vasta tentin alkamishetkellä. Tiesin tentin aikana kyllä, mitä infraRYListä löytyy, mutta minulla ei ollut juurikaan hajua siitä, mitä kaikkia lukuja tulee oman alueeni kohdalla ottaa huomioon. En myöskään osannut kirjata sisällysluettelon yhteenkään kohtaan infaRYListä poikkeavia toimenpiteitä, ihan vain siksi, ettei minulla ollut kyseisistä toimenpiteistä tietoa. Opinnoissani en muista, että rakennustapaselostukseen olisi juurikaan perehdytty, joten tämä koko aihe olisi mielestäni vaatinut ehkä jonkinlaisen luennon tai opetusmateriaalin. InfraRYLiin on nyt kuitenkin tutustuttu ja rakennustapaselostuskin tullut jollakin tasolla tutuksi, vaikka hieman hämmennystä siihen liittyen vielä on.

Eniten hyötyä tulevan suunnittelutyön kannalta on kaikesta tausta-aineistosta, johon olen perehtynyt. En ehkä tenttiä varten osannut perehtyä juuri minua eteenpäin avustaviin sisältöihin,  vaan ehkä minun olisi pitänyt tutustua jopa tarkempiin teknisiin toteutustapoihin ja esimerkiksi kasvualustojen rakentamiseen. Harjoitustyössämme ovat tärkeässä roolissa erilaiset kasviyhdyskunnat, jotka vaativat myös maaperältään erilaisuutta. Myös esimerkiksi metsän hoito ja sukkession avustaminen vaatisivat lisäselvityksiä. Luulen, että nyt olisi avartavaa perehtyä muiden opiskelijoiden kirjallisuuslistoihin, sillä niistä voisi löytyä materiaalia, jota en itse ole osannut etsiä.

Tentti oli kaiken kaikkiaan hieman vieras tilanteena sekä konseptina, mutta luulen, että se antoi tulevaa kurssia varten paljon tärkeitä eväitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *