Välikritiikki 2

Toinen välikritiikkimme järjestettiin tällä kertaa digitaalisessa muodossa. Ajatus tuntui ensi alkuun jännittävältä, mutta tajusin pian sen tarjoavan aivan uusia mahdollisuuksia töiden tutustumiseen. Teimme ryhmäni kanssa videomuotoisen presentaation samaan tyyliin kuin olisimme esitelleet työ tyypillisessä kritiikkitilaisuudessa. Koen, että digitaalisesti oli mahdollisuus perehdyttää kuulijat sisältöön jopa paremmin kuin kritiikkitilaisuuden aikana. Pystyimme jakamaan kaiken materiaalin alustalle, josta jokainen sai itse valita mihin niistä tutustuu ja kuinka tarkasti.

Välikritiikkipäivänä muiden töihin tutustuminen oli mielekästä. Töihin oli mahdollista perehtyä omalla aikataululla juuri niin tarkasti, kuin teki mieli. Oli myös helpompaa antaa huolellista ja rakentavaa palautetta, kun sitä sai rauhassa pohtia ennen ylös kirjoittamista. Kaiken kaikkiaan välikritiikin toteutuksesta jäi hyvä mieli.

Työt, joihin perehdyin, olivat todella inspiroivia ja mielenkiintoisia. Vaikka vaatimuksena oli tutustua vain muutamaan työhön, teki tietysti mieli tutkailla jokaista kurssilaisen työtä. Toisten töihin perehtyminen sekä heidän saama palaute on usein kaikista tärkeintä oman oppimisen kannalta, ja niin oli myös tällä kertaa.

Olimme ryhmäni kanssa iloisia saamastamme palautteesta. Koimme palautteen olevan aiheellista, ja huomasimme sekä onnistumiset että puutteet, joista kommenteissa mainittiin. Olemme analysoineet Töölönlahtea melko tarkasti ja perehtyneet huolella teoriaan, mutta kaiken tekemisen ohessa unohtui kirjoittaa kohteen valitsemisprosessi ylös. Emme myöskään olleet soveltaneet työhömme teoriaa, johon olimme perehtyneet. Näitä kahta teemaa meidän tulee jatkossa avata enemmän.

Myös konseptimme ja useiden kerrosten pääkllekäisyys vaatii vielä kehittelyä. Ratapihan raiteista johdetut kulkuväylät tuntuivat monista melko runsailta, emmekä olleet osanneet avata niiden ideaa tarpeeksi selkeästi. Tarkoituksenamme oli toteuttaa kapeita, raiteiden levyisiä kulkureittejä ympäröivään kasvillisuuteen sulautuen osaksi eri kasvialueita. Nämä raidereitit mahdollistaisivat luontoon sukeltamisen, eikä niiden tarkoitus olisi toimia pääasiallisina kulkuväylinä.

Saamamme palaute oli laadukasta ja monipuolista, ja kiinnitti katseemme sellaisiinkin kohtiin, joita emme enää ole osanneet työssämme nähdä. Olemme iloisia saamasta palautteesta ja koemme, että sen pohjalta työtä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *