Lappset ja parkour

Tämä päivä alkoi Lappsetin tiloissa Valimotie 21:ssä. Oli hauska nähdä tuttuja pitkästä aikaa ja samoin oli hauska olla excursiolla pitkästä aikaa. Lappset esitteli aluksi omia arvojaan ja tapaansa suunnitella tuotteita. Seminaarissa esiteltiin myös erinäisiä turvallisuusvaatimuksia ja miten heidän tuotteitaan pystytään myös käyttämään teemapuistoissa.

Olin lähtenyt suunnittelijana asenteella että nyt suunnitellaan pelkästään lapsille, mutta seminaarissa huomautettiin hyvin siitä että myös lapsille suunnattuja puistoja pitää suunnittella niin että myös aikuiset siellä viihtyvät. Eikä ihme sillä aikuisethan lapsia puistoihin vie ja päättää kauan niissä vietetään aikaa. Tämä oli esimerkiksi hyvä pointti tältä päivältä.

Iltapäivällä päästiin kokeilemaan parkouria. Alkuun hiukan hirvitti ja ajattelin ettei yhdenkään muurin yli tulisi pääsemään. Myös ajatus aikuisten hyppimisestä muurilta toiselle tuntui vähän tylsältä. Tästä lyhyestäkin kokeilusta jäi kuitenkin hauska olo ja se myös avasi silmiä siihen miten luovaa parkour on. Seinät ja muut objektit toimivat erilaisina reitteinä ja uria sekä pintamateriaaleja voidaan hyödyntää uskomattomilla tavoin päästäkseen eteenpäin. Sitä varmaan myös lasten leikkikin on objektit nähdään mahdollisuuksina ja yksinkertaisista asioistakin voi nähdä mielenkiintoisia asioita, joita voidaan hyödyntää.

Posted by Heini Vuorelma

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *