Ajatuksia kommenttien pohjalta

Historia

Aloin perehtyä saamieni kommenttien pohjalta vielä enemmän alueen historiaan etisien täältä aiheita ja inspiraatiota. Lukiessani alueen historiasta huomioni kiinnittyi erityisesti alueella sijainneeseen ravintolarakennukseen.

Alueella on sijainnut Alppipaviljonki niminen ravintola rakennus, josta koko Alppilakin on saanut nimensä. Rakennus valmistui ensimmäisen kerran vuonna 1870. Viisi vuotta myöhemmin (vuonna 1875) rakennus tuhoutui tulipalon seurauksena. Ravintola rakennettiin tämän jälkeen nopeasti uudelleen. Marraskuussa 1897 Alppipaviljonki paloi toistamiseen. Jo seuraavaan vappuun mennessä Alppipaviljonki oli taas rakennettu uudelleen. Viimeisen kerran Alppipaviljonki paloi vuonna 1951, jonka jälkeen sitä ei olla enää rakennettu. Nykyään rakennuksen perustus toimii Alppipuistossa näköalatasanteena.

Tämä Alppipaviljongin historia ja sitä koetelleet useat tulipalot ruokkivat mielikuvitustani. Astuessani konseptini tarinaan ja mielikuvitusmaailmaan näen Alppipaviljongin palojen olleen merkki alueen arvaamattomuudesta ja tulisesta luonteesta. Oliko alueen vulkaaninen luonne syynä rakennuksen toistuville paloille? Oliko Alppipaviljongin palo vain esimakua aluetta kohtaavalle tuholle?

Pystyisinköhän tuoda suunnitelmassani jollain tavalla esille ravintolarakennusta kohdanneet palot. Ensimmäinen raakile ajatus siitä, millä tavoin tämä voisi näkyä on valaistus (punaisen sävyiset valot) / höyry.

Narrative Futures

Tutustuin hieman teokseen Narrative Futures ja lähdin pohtimaan sitä, voisinko ammentaa tästä jotakin suunnitelmaani. Tarinoita, joissa on vähintään yksi kohta, josta se voi lähteä etenemään kahdella tai useammalla vaihtoehtoisella tavalla, kutsutaan Future Narratiiveiksi. Tällaisiin tarinoihin törmäämme runsaasti erilaisia kanavia pitkin.

Tästä nousi ajatus siitä voisiko työni olla sellainen, joka luo juuri tällaisen tarinan. Tarinan päähenkilö eli lapsi voisi näin ollen päättää, mihin suuntaan tarina alkaa edetä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *