Opiskelutoverien antamat kommentit konseptistani

Sain muilta opiskelijoilta konseptivälikritiikissä paljon positiivista palautetta suunnitelman leikkisyydestä, mielikuvituksellisuudesta ja tarinallisuudesta. Konsepti itsessään koettiin selkeäksi, kiinnostavaksi ja vahvaksi.

Muiden kurssilaisten kirjoittamissa kommenteissa esitettiin seuraavanlaisia kehitysideoita/ ongelmakohtia:

  1. Historian tuominen osaksi konseptin tarinaa.
  2. Miten alueen historia otetaan huomioon.
  3. Suunnitelmaa koseptia voisi tukea artikkelit ja teoriat maiseman narratiivisuudesta. (liitteeksi esitettiin yksi lähde)
  4. Suunitelmaan kaivattiin jokin konkreettinen elementti, joka kokoaisin koko suunnitelman yhteen: toistuva esine, muoto, materiaali, väri tms. Voisiko tämä nousta esimerkiksi alueen historiasta?
  5. Suunnittelualue koettiin melko laajaksi; Pysyisikö tarina koossa ja ymmärrettävänä näin suurella alueella? Jakautuuko leikki tasaisesti koko alueelle vai, onko se keskittynyt vain joihinkin osiin? Mikä vahvistaisi turvavuorien ja laavan välistä jännitettä?
  6. Mikä on suunnitelman kohderyhmä?
  7. Miten luonnon tuhoa, aikamme ekologista murrosta ja ilmasto & biodiversiteettikriisistä aiheutuvaa tulevaisuuden epävarmuutta voisi käsitellä leikin keinoin? Onko leikkijän mahdollista olla sankari tässä maailmassa?
  8. Suunittelukohteen nykykäyttö ja maisemapuistostatus synnyttää omat haasteensa suunnitteluun. Voiko vihjeitä leikkiin piilottaa puistoon niin, että Alppipuiston nykyinen pääilme säilyy, mutta samalla tukea leikkijän mielikuvitusmaailmaa ja ns pelin sääntöjä?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *