Loppupalautus

(julkaistu kurssin arvostelun jälkeen)

Loppupalautus tapahtui aikamoisessa hötäkässä, koska lähdin Japaniin jo kymmenen päivää ennen kaupunkisuunnittelun ekskursiota. Sain kuitenkin kaiken materiaalin tehtyä, planssit palautettua ja planssattua hyvin ennen deadlinea.

Käytin viimeisen ohjauksen jälkeen vähintään neljä pitkäksi venynyttä työpäivää suunnitelman loppuun saattamiseen. Korjasin kaikki olennaisimmat virheet ja visualisoin materiaalin. Priorisoin uuden materiaalin (kuten leikkausten julkisivun) tuottamisen vanhojen vaiheiden kaikkien toivottujen muutosten tekemisen yli. Vanhoista materiaaleista korjasin lähinnä pikkupuiden ja muurin välisen epäkohdan. Vielä viime hetkellä keksin lisätä plansseihin luumunvärisiä alueita antamaan plansseille ryhtiä ja tekemään niistä persoonallisemmat. Kun palautin sähköiset versiot, olin varma että olin tehnyt hyvää työtä ja parhaan suunnitelman ja parhaan planssien taiton tähänastisella opiskelu-urallani.

Tulostusvaiheessa kuitenkin paljastui ikäviä virheitä. En ollut ehtinyt tehdä koetulostuksia, joten en huomannut, että jotkin taittovaiheessa tarkasti lisäämäni korjaukset tulostuivat todella rumasti. Lisäksi lisäämäni luumun väriset alueet olivat peittäneet leikkausmerkintäni, jotka siis jäivät puuttumaan. Olin myös unohtanut kirjoittaa leikkauksiini tekstit, kuten ”leikkaus A-A'”. Kun huomasin nämä, harmitti tietysti, mutta asialle ei enää voinut mitään.

Ratkaisu taiton ongelmiin olisi ollut erilainen ajankäyttö. Ajankäytölliset haasteet johtuivat osittain siitä, että tämä oli ensimmäinen suunnittelutyö, jonka olen tehnyt siten, että osaan käyttää AutoCADiä ja Photoshopia. Aiemmin olen työskennellyt käsin, eikä tietokonetyöskentely plottaamisineen ja photarointeineen ole ollenkaan suoraviivaista. En siis ymmärtänyt, miten paljon aikaa menee jos valitsee tietyn työskentelytavan. Jatkossa täytyy keskittyä löytämään tapoja, joilla työskentelystä saa nopeampaa. Lisäksi lopullista materiaalia täytyisi työstää koko ajan eteenpäin. Oli virhe jättää aiempien välikritiikkien palautteista kumpuavat muutokset liian lopputinkaan. Kovin paljon enempää aikaa minulla ei kuitenkaan olisi ollut noppiinkaan nähden käyttää, kuin nyt käytin. Koetulostuksille on jatkossa pakko varata aikaa.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *