Kurssin jälkeen

(julkaistu kurssin arvostelun jälkeen)

Kurssin arvostelussa huomioitiin sekä lopullinen työ, että työskentelyprosessi. Sain arvosanaksi kolmosen. Harmi etten päässyt loppukritiikkiin. Olin varannut lentoni Japaniin tammikuussa Oodin tietojen mukaan. On mahdollista, että olen katsonut ne väärin.

Olin aluksi vähän pettynyt saamaani arvosanaan, koska olin koko kevään tehnyt tasaisesti ja uutta rohkeasti kokeillen töitä. Olin mennyt monen asian pohdintaan aika syvälle, pitänyt joka viikosta blogia ja saanut paljon hyvää palautetta koko prosessin ajan. Aivan viime metreillä en pysynyt tarpeeksi skarppina aikataulun suhteen, vaan viilasin photarointeja liian kauan. Vaikka käytin paljon aikaa, sen määrä oli rajallinen. Tästä tuloksena lopputulokseen jäi virheitä, kuten leikkausviivojen puuttuminen ja harmaiden laatikoiden näkyminen tarkemmassa pohjassa. Totuus on kuitenkin, että olin ylittänyt itseni monessa asiassa, tehnyt parhaan taiton ja työn tähänastisella urallani sekä käyttänyt enemmän aikaa ja energiaa kuin koskaan ennen. Kenties keskityin lopussa liikaa työn visuaalisuuteen ja kaikki tekemäni työ ei välittynyt loppupalautuksesta.

Tämä oli ensimmäinen työ, jonka aikana olen osannut käyttää Photoshopia. Tämä oli myös ensimmäinen työ, jonka aikana olen 3D-mallintanut tai käyttänyt AutoCAD:ia. Viimeksi mainitut ohjelmat opettelin kurssin aikana.

Luulen että työni puutteet olivat seuraavat:

  • 3D-mallista otettujen printtien puuttuminen
  • Tietyt huolimattomuusvirheet plansseissa
  • Tulostamiseen liittyvät virheet plansseissa
  • Blogista puuttui viimeinen yhteenveto/itsearviointi (tämä teksti)
  • Valaistusmerkintöjen puuttuminen pohjasta
  • Kaikkia välikritiikkien asioita en ollut ehtinyt korjata (esim. talvi-kuvassa lumisen tunnelman lisääminen)
  • Olisikohan myös kaivot pitänyt merkitä..?
  • Pohjaa ei ollut varjostettu, vaikka minusta se näytti jo niin monimutkaiselta ilmankin varjoja, että jätin ne pois
  • En päässyt osallistumaan loppukritiikkiin

Jos työssä oli puutteita vielä näiden lisäksi, olisi kivaa saada tietää ne. En usko että itse suunnitelman laatu voisi olla kovin heikko, koska sain siitä kehuja koko kurssin ajan ohjauksissa. Voi kuitenkin olla että en ole osannut löytää kaikkia kehityskohteita, joiden tunnistaminen olisi tietenkin jatkon kannalta arvokasta.

3D-printtien puuttuminen varmaankin on vaikuttanut arvosteluun jonkin verran, koska ne kuitenkin lukivat vaadittujen materiaalien listassa. Japaniin lähtemisen kiireessä minusta tuntui ihan järkevältä, että koska printtejä pyydettiin tuomaan kritiikkiin printattuina, en palauta niitä. Se kuulosti jollain tapaa epäviralliselta, ja assistentit olivat kuitenkin nähneet 3D-mallini kehittymisen koko kurssin ajan. Myös planssieni visualisoinnit oli kaikki tehty 3D-mallin pohjalta. Jälkeen päin ajateltuna oli aivan selvä virhe, etten edes selvittänyt asiaa. Olisi ollut helppo ottaa nippu printtejä vaikka ihan varmuuden vuoksi ja kiinnittää ne planssien taustapuolelle.

Tuntuu tavallaan hassulta, että puolen vuoden aikana tehty valtava työmäärä ja oppimisprosessi kaatuu lopulta loppumetrien huolimattomuuteen. En ole luonteeltani pilkunviilaaja, joten selvästi maisterivaiheessa opeteltavaksi jää, miten saada puolen vuoden työ näkymään vastaavasti tarpeeksi hyvänä jälkenä lopputuotoksessa. Täytyy myös oppia tyhjentämään oma elämä kurssien loppupuolelta niin tyhjäksi, ettei yleinen kiireisyys näy näin paljon työn jäljessä ja arvosanassa.

Lopulta olen omaan oppimiseeni ja työskentelyyni monella tapaa tosi tyytyväinen. Pääsin paljon pidemmälle ja syvemmälle kuin aiemmilla kursseilla ja tein paljon asioita, joita en aiemmin ole tehnyt. Opin käyttämään kahta uutta suunnitteluohjelmaa ja sain johdatuksen visualisointiin. Onnistuin tekemään yhtenäisen, persoonallisen ja paikan henkeen sopivan suunnitelman, jossa käytännön reunaehdot oli otettu hyvin huomioon. Lisäksi onnistuin tekemään (virheet pois lukien) laadukkaan ja persoonallisen visuaalisen esityksen työlleni. Suunnitteluprosessi eteni tasaisella ja opintopisteitä vastaavalla panoksella viikosta toiseen niin ikään paremmin, kuin koskaan ennen.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *