VK 18: Loppurutistus

Suunnitelmaa viimeistellessäni ilmenee kaikenlaisia pieniä ja suurempiakin kehityskohteita. Koitan korjata tehokkaasti mahdollisimman monet, mutta kaikkia niistä en enää ehdi ratkaista, jos mielin rakentaa visuaalisen esitykseni huolellisesti.

Sain taas palautetta detaljeista. Tällä kertaa minulla oli liian vähän maanalaisia kerroksia ja että kaikki rakennekerrokset olisi hyvä esittää viitteellisesti maan alla. Vaikuttaa myös siltä että orapihlajien juurille on muutoksista huolimatta hieman liian vähän tilaa. Tämä johtuu rakennekerrosten maa-aineksen 45 asteen reunoista. Pitäisi vielä kaivaa Viherrakentajan käsikirja ja yrittää ratkaista tämä kantavan kasvualustan avulla. Hankalaa on, kun assaritkaan eivät tunnu aivan tietävän, mitä maan alla oikeastaan tapahtuu. Se on toki ymmärrettävää, koska toimistot konsultoivat rakennesuunnittelijoita. Teen mitä ehdin.

Tajusin, että pylväshaapakujaani koskee samanlainen tukimuuriongelma, kuin orapihlajiani vaivasi. Ongelman korjaaminen vaatisi arvioltani parin päivän työn, koska pihani mittasuhteet eivät olisi mielestäni enää tasapainossa, jos korjaisin ongelman yksinkertaisesti siirtämällä muurin kujanteen ulkopuolelle. Jos haluan säilyttää kulkuyhteyden aurattavana, tulee tilavaikutelmasta helposti liian avara. Luultavasti tämä olisi tehtävissä, mutta oletan että tämä tietäisi runsaasti lisäviilausta, jotta kokonaisuus olisi jälleen hallussa. Koska kurssin pääpaino on taiteellisessa ilmaisussa jätän kujan nyt aikataulusyistä paikalleen, mutta tiedoksenne että olen tiedostanut ongelman.

Visualisoin leikkauksiani kokonaisen päivän lauantaina (n.8h kun tauot vähentää). Moni kehui jälkeä hyväksi, mutta itse pohdin, kannattaako moiseen hiomiseen oikeasti käyttää näin paljon aikaa. Hyvähän se on kokeilla erilaisia juttuja opiskeluvaiheessa. Tällä viikolla olen tehnyt projektia melkein joka päivä. Meni vielä yllättävän kauan, kun korjailin pohjasta avoimeksi jääneitä asioita kuntoon. Aloin kuvittaa pohjaa aika yksityiskohtaisesti tekstuureilla. Mietin, oliko tämä jo liian yksityiskohtaista, mutta assarin mielestä tarkkuustaso oli hyvä. Se myös sopii muuten visuaaliseen tyyliini, joten mennään sillä. Helpommallakin pääsisi jos haluaisi, mutta kokeillaan. Tärkeää on kuitenkin, että pohjan merkinnät voi selittää legendan avulla. Koitetaan.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *