VK 17: Planssisuunnitelma

Olipa hyvä että planssisuunnitelmastakin oli oma välietappinsa. Muuten en olisi mennyt sen kanssa näin pitkälle. Innostuin tekemään alun konseptivaiheesta vektorigrafiikalla muutaman kaavion, jotka havainnollistavat idean syntyä. Harhauduin vähän fokuksesta ja aloin tekemään referenssikuvista sommitelmaa. Siitäkin tuli aika kiva lisä plansseihini. Lisäksi keksin plansseille koristeellisen elementin: vihreän viivan joka tekee samanlaista kuviota, kuin pensasaita pihalla. Sain sillä koottua yhteen joitakin muuten toisistaan irrallisilta näyttäviä elementtejä. Tällaiseen koristeellisuuteen yleensä ei kannusteta, mutta ajattelin että kaikkia vallitsevia ihanteita ei pidä ottaa annettuina.

Planssisuunnitelma oli sinänsä aika helppo tehdä, koska minulla oli kaikesta jo vähintään kuvittamattomat rautalankamallit olemassa. Sainkin assarilta vinkin, että juuri tässä vaiheessa planssisuunnitelma kannattaakin tehdä. Silloin voi kokoajan tarkastella, miten pitkälle mitäkin kuvaa kannattaa työstää.

Sain lisää kritiikkiä detaljeistani. Tällä kertaa oltiin sitä mieltä, että ne ovat liiankin teknisiä ja niissä pitäisi keskittyä enemmän materiaaleihin ja mittasuhteisiin. Minua kehotettiin lukemaan uudestaan tehtävänanto, jossa sanotaan että teknisten yksityiskohtien sijaan tulisi keskittyä rakenteiden arkkitehtuuriin. Tehtävänannossa annetut lauseet eivät mielestäni kuitenkaan aivan selitä itse itseään. On lisäksi vaikea vetää raja siihen, paljonko maanalaisia rakenteita tulisi esittää. Tämänkertaisessa ohjauksessa sanottiin, että vain maanpäälle näkyvät kerrokset ovat olennaisia. Minusta vaikuttaa siltä, että assarit ovat oikeaoppisesta esitystavasta keskenäänkin vähän eri mieltä.

Loppuviikko meni vapputunnelmissa, mutta lauantaina sallin itseni lomailun hengessä ajautua vielä hieman sivuraiteille ja laadin skedaripohjan päälle havainnollistuksen pihan kasvillisuuden yleisvaikutelmasta talvella ja syksyllä. Tuntui että ilman visualisointia kasvillisuuteen pitkin kevättä käytetty ajatustyö menisi hukkaan.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *