VK 16: Teknisten ratkaisujen tarkastelua

Tällä viikolla piirsin detaljini kuntoon välikritiikkiä varten ja sain palautetta niistä vierailevalta asiantuntijalta. Käytin detaljeja piirtäessäni mallina RT-kortteja ja tutkin InfraRYL:iä. Yritin olla tarkka, mutta detaljeihini jäi silti paljon korjailtavaa kritiikin jäljiltä. Kurssiassistentit suosittelevat usein InfraRYL:iä, mutta ehkä en ole ihan ymmärtänyt miten sitä käytetään, koska mielestäni se on vain täynnä sekavaa tekstiä, enkä löydä sieltä juuri mitään kuvia, kuten periaateleikkauksia.

Detaljitarkastelu johti huomioon eräästä perustavanlaatuisesta ratkaisustani. Vaikka orapihlaja sinänsä lajina onkin pensas ja pensaalle usein suositellaan n. 60 cm kasvualustaa, on se pieneksi puuksi kasvatettuna efektiivisesti pieni puu. Tällöin se tarvitsee puun tavoin n. latvuksensa (siis mikä se olisi leikkaamattomana) verran tilaa maan alta. Varsinkaan sitä ei voi istuttaa sillä tavalla lähelle pengerrystä kasassa pitävää tukimuuria, kuin minun suunnitelmassani on tehty. Muuten muuri kaatuu, kun juurakko kasvaa. Tämä johti monen tunnin uudelleensuunnitteluun, kun päivitin pohjan, leikkaukset ja detaljit vastaamaan puun juuritilan vaatimuksia.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *