VK 15: Leikkaukset paljastavat kolmiulotteisuuden

Tällä viikolla piirsin CAD:llä kaksi pituusleikkausta ja yhden poikkileikkauksen, jonka päälle hahmottelin detaljit. Tämä oli hyvä, koska ehdin saada detskuihin hieman ohjausta jo ennen varsinaista välikritiikkiä aiheesta. Kuten aiemminkin leikkauksia piirtäessäni, huomasin jälleen, miten olennainen rooli niiden piirtämisellä on suunnittelussa. Ne laatimalla havaitsin pohjassa tekemiäni virheitä ja pääsin käsiksi kolmiuloitteisuuteen mittatarkalla tasolla. En täysin aavistanut, miten tärkeitä leikkaukset ovat, koska olin suunnitellut pitkään sketch up -malillani. 3D-mallinnukseni ei kuitenkaan ole tehty mittatarkasti. Olisi oikeastaan kovin hyvä työstää leikkauksia heti alusta lähtien, kuten fuksivuoden tilapihakurssilla tehtiin. Pitäisi kuitenkin löytää tasapaino, ettei jokainen muutos pohjaan teetä tuplatyötä. Ehkäpä ajan mittaa oppii tunnistamaan ne kohdat, joissa leikkausten päivittämisestä on erityistä hyötyä. Kenties alussa kannattaa leikkauksiin piirtää vain tilalliset päälinjat.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *