VK 14: Visualisointi jatkuu

Olin edellisellä viikolla tehnyt jo kolme visualisointia, mutta koska maanantaina ja tiistaina oli vielä aikaa, päätin kokeilla esittää talven. Halusin myös, että ideani pihan ikivihreästä tilallisesta rungosta välittyisi. Sain kuitenkin talvikuvastani palautetta, että se ei näyttänyt niinkään talvelta, vaan ennemminkin abstrahoidulta maanpinnalta, josta on korostettu vihreää pensasta. Yhden kurssiassistentin mielestä tämä oli juuri hyvä ja kauniiin pelkistetty tapa esittää näkymiä. Hänellä taitaakin olla “skandinaavisempi” maku kuin itselläni. Pia taas oli sitä mieltä, että talvinäkymäni on hieman liian irrallinen ympäröivistä rakennuksista. Se olisi voinut olla mistä vain. Itse olin pyrkinyt rajauksella harmoniseen sommitelmaan ja kuva olisikin ehkä valokuvana ollut kaunis, mutta informatiivisuudessa rajauksella olisi ollut parannettavaa.

 
Sain palautetta myös muista visualisoinneistani. Näkemyksiä on erilaisia, pitäisikö puut esittää täysikokoisina vai ei. Tyyliäni luonnehdittiin kuvitusmaiseksi, mutta kiiteltiin, etten ole valinnut jotakin valtavirran esitystekniikkaa ja kopioinut sitä. Itseasiassa minulla oli itsellänikin ajatuksena pyrkiä persoonallisempaan ilmaisuun, koska Next Stops, Next Steps -tapahtumassa oli tullut esiin, että meillä tehdään kovin samannäköisiä kuvia. En silti vielä tiedä, kuinka voisin päästä aivan Sinkkilän peräänkuuluttamaan anarkiaan asti. Sen ei pidä tarkoittaa huolimattomuutta, mutta tiettyä rohkeutta katsoa tavanomaisesti hyvänä pidettyjen ratkaisujen yli.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *