VK 12: pensassommitelmia ja valaistussuunnittelua

Työstin sisäänkäyntejä, joista erityisesti pohjoista sisäänkäyntiä talojen välistä. Sommittelin pensasaitakoukeroita ja kasveja veistokselliseksi kokonaisuudeksi. Ilmeisesti vein kuitenkin suunnitelman vähän toiseen äärilaitaan, koska seuraavaksi sain palautetta, että tätä kannattaisi vähän yksinkertaistaa xD Yritin työstää myös eteläistä sisäänkäyntiaukkoa, mutta se ei onnistunut mallini kaltevilla pinnoilla ja oli 2D:nakin haastavaa. Tähän täytynee palata myöhemmin.

Tein pihan itäseinustalle terassin suunnilleen samaan kohtaan, missä oli aiemminkin ollut terassi. Toin terassin kuitenkin kauemmas seinustasta ja istutin pensaita väliin. Avasin terassin pihan keskiosaan pääkulkureitin varrelle. Täten tulin ikään kuin ”sosialisoineeksi” vanhan, vain yhden talonyhtiön terassin.

Tein myös valaistusohjausta varten valaistussuunnitelman, jota täytyy vielä työstää eteenpäin. Valitsin skedarimallistani tiettyjä näkymiä, joihin suunnittelin yksinkertaisesti viivoilla valaistuksen lähteitä yhtenevillä periaatteilla. Opin kuitenkin ohjauksessa, että muurien alaosiin maanrajaan ei kannata suomessa laittaa valoja, koska ne jäävät lumen ja moskan alle. Myöskään muut maahan upotettavat ja ylöspäin valaisevat mallit eivät ole suositeltavia kahdesta syystä. Ensinnäkin ne jäävät lumen ja syksyn lehtien alle ja toisekseen ne lisäävät valosaastetta, jota yritetään maailmanlaajuisesti vähentää. Myös valosuunnittelussa tulee ennemmin miettiä pintoja, joihin valo osuu ja joista se heijastuu. Itsehän olin merkinnyt lähinnä valon lähteet.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *