VK 8: CAD-työstö alkaa

Käyn samaan aikaan kurssia ”Software basics”, jolla opettelen käyttämään AutoCAD:a. Katsoin videotutorialeja ja siirsin samalla suunnitelmani CAD:iin. Tämä onkin oiva hetki, koska alan myös työskennellä konkreettisten reunaehtojen kanssa. Niissä on olennaista noudattaa juuri oikeita mittoja, jolloin palapelin pyöritys voi oikeasti olla kaikkein helpointa CAD:lla. Toisaalta olen jo tähän mennessä huomannut, että nopea skissailu kärsii tietokonetyöskentelyssä. Voisihan sitä kokeilla tehdä käsin tässä rinnalla.

Näyttökuva 2017-02-28 kello 21.48.31          Näyttökuva 2017-02-28 kello 21.49.29

Tein listan eri reunaehdoista ja kokosin tarvittavia tietoja yhteen dokumenttiin tarkistuslistaksi. Mietin, missä järjestyksessä reunaehtoja kannattaa käsitellä ja aloitin käymään läpi niitä pelastusteistä alkaen. Luulin ennen ohjausta, että jokainen pihalle katsova asunto pitää pystyä pelastamaan pihalta isolla pelastusautolla, joten ehdin jo suunnitella reitit ja pelastuspaikat. Pelastusteissä oli paljon tekemistä, vaikka niistä tuleekin tähän vain vähän tekstiä. Mittailin tarkasti kääntösäteet ja ajoreitit. Mietin mahdollisuuksien mukaan läpiajoja, koska pitkä peruuttelu hätätilanteessa ei kuulosta fiksulta. Olin myös tarkkana, että pelastusalueiden ”pelastussäteet” kattavat kaikki julkisivut.  Ilmeisesti länsiseinustat pelastetaan kuitenkin pakettiauton kokoisella tikasautolla, joten teen homman vielä siltä osin uusiksi.

Näyttökuva 2017-02-28 kello 21.49.57

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *