VK 7: Lähtötiedot törmäävät konseptiin

Katselen lähtötietoja ja kirjoitan samalla huomioita ja johtopäätöksiä siitä miten ne vaikuttavat minun työhöni. Myöhemmin tänään vertailemme muiden kurssilaisten kanssa lähtötietojen ja konseptin “törmäämistä”.

Valo ja varjo

• Voiko piha todella olla varjossa koko päivän? Ahaa se olikin vain joulukuu
  • Maaliskuussa pihan yläosaan paistaa aurinko
  • Kesäkuussa klo 12 kaikki paitsi aivan pihan alaosa saavat aurinkoa. Alavasempaan nurkkaan ei paista ikinä. Ilta-aurinko osuu oikealle seinustalle.
  • Syyskuussakin vielä pihan keskiosasta ylöspäin on täyttä aurinkoa puolilta päivin, sitäkin ennen keskelle jo pilkahtelee

Johtopäätöksiä:

• Jos istutan pihan yläosaan kovin suuren pöheikön, se blokkaa aamuauringon
  • Keidas-ajatus pihan keskellä tuntuisi toimivan, myös leikkipaikka olisi kiva laittaa keskelle tai yläosaan
  • Ilta-auringon nappaamista pitää vähän tutkia

Toiminnot ja käyttö

• Töölössä asuu yllättävän nuoria ihmisiä
  • Töölöläiset ovat usein korkeakoulutettuja ja lapsia on melko vähän
  • Käyttöön liittyvät RT-kortit ovat käteviä

Johtopäätöksiä:

• Töölöläiset kenties arvostavat pihan historiallisia viittauksia koulutustaustansa takia jotain muuta väestönryhmää todennäköisemmin
  • RT-korttien poiminnoista on varmasti hyötyä jatkossa. Koska olen tehnyt korttelisuunnitelman jo kerran aiemmin, osasinkin jo konseptia miettiessäni vähän ennakoida, että kulkureitit, pyöräalueet yms. tulee sovittaa suunnitelmaan. Se oli yksi osatekijä joustavaan konseptiini.

Korkeussuhteet ja rakenteet

• Hyvä että rampit on inventoitu kunnolla
  • En ensin tajunnut, mistä kohtaa kaikki leikkaukset oli tehty, mutta sitten ymmärsin, että ne olivat samasta kohtaa kuin yllä oleva kuva

Johtopäätöksiä:

• Monikulmio-muotokieleni onneksi on joustava ja luulen että tilan jättäminen rampeille onnistuu ihan hyvin
  • Ramppien leikkauksia voi hyödyntää leikkauksia piirtäessä
  • Muitakin leikkauksia voi hyödyntää suunnittelussa, mutta osaa korkeuseroista ja monia rakenteista en tule säilyttämään. Rampit tulee säilyttää.

Tulevaisuus

• Minusta tämä esitys ei juuri kertonut alueen tulevaisuudesta, mutta palvelut tulivat tutuiksi
  • Tietoni julkisen liikenteen yhteyksistä parantui

Johtopäätöksiä:

• Voin tarkistaa reitistöäni vielä näiden pysäkkitietojen valossa. Alkuperäiset diagonaalini tuntuisivat toimivan hyvin.
  • Alueen palvelut eivät juuri vaikuta suunnitelmaani, mutta kaikki tällainen auttaa eläytymään paikkaan ja ihmisten elämäntyyliin

• Rehottavia puutarhoja omenapuineen
  • 30-luvun modernismi

• Nyt meille varmaan tulee kaikille omenapuita suunnitelmiin 😀
  • Aika- ja tyylikonteksti on hyvä tietää

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.