Vk 5: konseptin välikatselmus

Tutkin erikokoisten puiden kerroksellisuutta työmallilla. Katsoin, miten puut täyttävät tilaa. Tein ensin pienoismallin 1:2000, mutta se ei kertonut minulle mitään. Se oli liian pieni. Tein sitten pienoismallin 1:400, joka kertoi paljon enemmän. Ajatukseni siitä, että pienistä puista voisi tehdä ikään kuin kolmiuloitteisia laatikoita pihatilaan tuntui toimivan, kun kokeilin sitä pienoismallilla.

Tutkin muovailuvahan ja pohjan kanssa myös suorakaidemaista sommitelmaa, jollaisen olin tehnyt edellisellä viikolla luonnostellessani ikään kuin sivutuotteena. Se tuntui vähän hankalalta muotokieleltä. Se ei jousta esim. pihan länsipuolen erilaisten ramppien suhteen kovin hyvin. Monikulmiot mukautuvat helpommin ja ovat minusta hauskan moderneja muotoja.

Välikritiikki konseptista:

Oli jännää nähdä muiden töitä. Moni oli löytänyt samanlaisia lähtökohtia, esim. Olga tutki reitistöä. Moni oli myös löytänyt eri asioita kuin minä. Niistä voi ammentaa omaankin työhön. Meri puhui Art Decosta, jossa ihailtiin koneita ja vauhtia. Vaikka tyylisuunta nykyään näyttää hauskan vanhahtavalta, taisi se omana aikanaan olla erittäin virtaviivaista ja modernia. Haluan kuitenkin säilyttää jonkin asteisen koristeellisuuden tunnun, jos mahdollista.

Tuntui aluksi että muiden konseptit ovat paljon parempia kuin omat. Omastakin onneksi sai ihan hyvää palautetta. Sain kuin sainkin kaiken tähän mennessä tekemäni työn tiivistettyä muutamalle powerpoint-kalvolle ja lopputulos oli aika hauska alku suunnittelulle.

Välikritiikin tuloksia:

  • Seuraavaksi voisin tuoda enemmän muotopuutarhaa kulkureittien luomille alueille
  • Mietin pensasaidan käyttöä
  • Mietin pihan kaltevuutta ja monikulmioiden kallistuksia

Omia jatkoajatuksia:

  • Art Decoa voisi miettiä lisää: mitä se tarkoitti aikanaan ja mitä detaljeja siitä voisi tuoda suunnitelmaan?
  • Haluaisin jo miettiä roskakatoksia, pyöräpaikkoja ja leikkialuetta
  • Kasvillisuutta voisi työstää eteenpäin
  • Aukkojen muuttaminen sulkeutuneemmiksi kasvillisuudella

Torstai

Kandin tiedonhakukurssilla tutustuimme kuvien hakuun. Tästä voikin olla hyötyä myös tämän kurssi aikana, etenkin alussa. En ollutkaan vielä hakenut kovin paljoa referenssikuvia maisema-arkkitehtuurikohteista. Maisemasta tai puutarhoista on yllättävän hankala löytää art deco -kuvamateriaalia, mutta esim. grafiikasta löytyy hyviä aiheita ja arkkitehtuurin julkisivujen detaljiikkaa voisi tutkia. Löysinkin paljon kiinnostavaa materiaalia. Esim. kesin että saarekeisiin voisi sopivaan kohtaan liittää siivekemäisiä art deco -henkisiä porastuksia. Mittakaavaukkelit voisi piirtää art deco-henkisesti. Se olisi aika hauskaa.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *