Vk 4: konseptin työstöä

En päässyt ryhmätehtävän tekoon, mutta kävin ideoitani ns. reaktioita läpi ystäväni Erno Laakson kanssa. Hän opiskelee arkkitehtuuria. On ihmeellistä, miten yhteiskeskustelusta aina saa uusia ideoita. Olisi kuitenkin voinut olla hyvä myös käydä läpi ideoita ihmisten kanssa, jotka ovat havainnoineet samaa paikkaa. Olisi voinut saada vielä erilaisia ideoita. Välikritiikki on kuitenkin tulossa.

Luento keskiviikkona:

LOCI: Piia kävi esitelmöimässä toimiston töistä. Loppukeskustelussa kyselimme vielä erilaisia kysymyksiä. Itseäni kiinnosti monialainen työskentely eri asiantuntijoiden kanssa. Kuinka se sujuu? Onko toista helppo ymmärtää? Kuulema monialainen työskentely sujuu hyvin, mutta aina paremmin, kun työskentelee pidempään saman asiantuntijan kanssa. Usein arkkitehtien kanssa kaavaa tehdessä vaikkapa jyrkkiä lakialueita kaavoittaessa kuulee, että ei se ole niin tarkaa, säädetään sitten. Kuitenkin tilanne on, että sitä tilaa ei myöhemmissä suunnitteluvaiheissa tule lisää. Siten on helppo ymmärtää vaikkapa biologia, joka myös yleisemmän suunnittelun vaiheessa usein tuntuu itsestä jäävän kiinni johonkin yhteen ötökkälajiin. Vaikkei yleissuunnitelmassa mennä vielä yksittäisiin lajeihin, ne ovat silti olemassa olevaa todellisuutta eivätkä muutu suunnittelun edetessä.

Ohjaus:

Ohjauksessa minulla oli yllättävän paljon tavaraa näytettävänä ja ideoita esitettävänä. Yllätyin siis itsekin, miten tehokkaasti olin saanut tuotettua fiksua materiaalia. Tapani lähestyä suunnittelutehtävää oli hyvin systemaattinen. Aloitin siitä että mietin, minne ihmiset yleensä kävelevät, jos kävelevät pihan poikki. Totesin että varmaankin ratikalle, joka pihan luoteispuolella.

reitit_ratikalle

Seuraavaksi mietin että ehkä he menevät välillä muuallekin, joten piirsin viivoja kaikkien oviaukkojen, porttikonkien ja rakennusten välisten aukkojen välille. Niistä pystyi pääsemään eteenpäin. Hahmotin kulkureiteistä kaksi päädiagonaalia.

kulkureitit        diagonaalit

Sijoitin viistettyjä ”kulkuesteitä” reittien varrelle ja ohjasin kulkua maltillisesti esteiden reunalle. ”Esteiden” on tarkoitus olla kohotettuja istutusaltaita, joko nurmi- tai kasvipintaisia.

monikulmiot

Näiden skissien lisäksi minulla oli vielä ainakin toinen mokoma muita skissejä, mutta valitsin tähän vain olennaisimmat.

Ohjauksen tulos tiivistettynä: Seuraavaksi siirryn vähän isompaan mittakaavaan. Luultavasti jatkan nyt jonkin aikaa käsin. Yritin käyttää AutoCADia, mutta se ei jostain syystä onnistunut. Täytyy yrittää uudestaan tutor-videoiden kera. Ohjauksessa kehotettiin että puiden viemää tilaa voisi tutkia pienoismallilla.

Tostai

Innostuin valtavasti art decosta ja googlailin kuvia varmaan tunnin. Ideoita erilaisiin sommitelmiin löytyy runsaasti. Töölöläiseen tyyliin pitäisi vain yksinkertaistaa kuvioita rutkasti. Hyviä alkuja suunnitelmalle löytyy jo, mutta parin yllättävän seikan takia aikaa käytettävissä tähän kurssiin on erittäin rajallisesti.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.