Kohti aivojen maailmaa

Ensimmäisessä blogiviestissämme kerromme hieman itsestämme ja miksi ylipäätään tulimme tälle kursille, sekä mikä niissä aivoissa meitä oikein kiehtookaan.

Olemme sekalainen kolmen hengen ryhmä, jossa kaikilla jäsenillä on aika erilainen opiskelutausta. Ryhmämme jäsenet ovat: Jouni, Matti ja Lassi.

Lassi:
Olen kolmannen vuoden bioIT-opiskelija ja tulin kurssille, koska se kuuluu tutkinto-ohjelmamme yhteisiin kursseihin. Minulla on jo jonkin verran aiempia tietoja aivon yleisestä rakenteesta ja toiminnasta Fysiologian kurssin jälkeen, mutta olisi mielenkiintoista oppia aivoista yksityiskohtaisemmin. Erityisesti se miten aivot käsittelevät ja varastoivat ihmisen muistia, on kiinostanut minua jo pitkään. Parempi aivojen tuntemus auttaisi mm. parempien bioanturien ja kuvantamismenetelmien kehittämisessä.

Matti:
Olen ensimmäisen vuoden ENEläinen ja tulin kurssille ihan vain kiinnostuksen takia. Erityisesti aivot kiinnostaa psykologian näkökulmasta. Aivojen tuntemuksella ei oikein ole yhteyttä energiatekniikkaan, joten viimeiseen kohtaan on vähän vaikeeta keksiä mitään ellei ala hakemaan kaukaa.

Jouni:
Olen neljännen vuoden automaatio-opiskelija ja pääaineena on älykkäät tuotteet. Tulin kurssille koska aivojen toiminta ylipäätänsä kiinnostaa. Kurssi ei varsinaisesti mitenkään liity opintoihini, mutta uskon, että siitä voi silti olla hyötyä esim. entistä älykkäämpien ja erilaisten oppivien robottien kehityksessä. Lisäksi kurssi tarjoaa kivaa vaihtelua ainaiseen koodaamiseen ja Laplace-muunteluun sun muuhun nablaamiseen. Näin lähtökohtaisesti en tiedä aivoista juuri mitään, joten mitään erityistä kiinnostuksenkohdetta on vaikea sanoa, vaan olisi mukava ylipäätänsä ymmärtää jotakin siitä, mitä tuolla päässä tapahtuu.

Ehkä erityisesti olisi kiva tietää, mistä ihmisen tajunta syntyy, eli että tajuaa, että on ihminen ja osa tätä maailmaa, ja se, että voisiko tällaisen oman olemassaolonsa tajuavan ja ajattelevan robotin mahdollisesti valmistaa. Aivojen parempi tuntemus voisi auttaa kehittämään parempia ja älykkäämpiä robotteja ja tehdä niistä paremmin ympäröiviin olosuhteisiin sopeutuvia.

Posted by Lassi

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.