Ansaintamallista uuteen suuntaan 3.3

Päivän luennon aiheena oli tulonlähteet ja ansaintamallit, joiden pohtiminen muutti  projektimme suuntaa.

Viime viikolla pohdimme projektimme laajentamista lukioihin ja yliopistoon, jotta voisimme muuttaa nuorten istumakulttuuria. Tällä viikolla jouduimme kuitenkin myöntämään, ettei edellisen viikon ideassa ollut vielä selvää ansaintamallia. Tänään aloimmekin ohjaamaan yleishyödyllistä projektiamme hiukan tuottoisaampaan suuntaa.

Kehitimme useita vaihtoehtoisia ansaintamalleja, joista lopulta päädyimme kehittämään työtilojen suunnitteluun keskittyvää palvelua. Ajatuksenamme olisi auttaa yrityksiä/kouluja/yliopistoja kehittämään työtiloistaan soveltuvia seisomatyöskentelyyn ja pieneen liikkumiseen. Työtilojen suunnitteluun voisimme yhdistää aikaisempia ideoitamme seisomatyöskentelyn haasteista.

Viikon villikortti oli haastattelumme lääketieteen tohtori Tommi Vasankarin kanssa. Vasankari on UKK-instituutin johtaja, ja aiheemme pitkäaikainen tutkija. UKK-instituutti on kehittänyt ExSed nimisen interaktiivisen liikemittarin, jolla voidaan esimerkiksi mitata luotettavasti paikallaan vietettyä aikaa istuen tai seisten. ExSed mittaa myös liikettä, mutta se eroaa muista aktiivisuusmittareista ominaisuudellaan mitata paikallaanoloa. Selvitämme tulevina viikkoina mahdollisuuksia hyödyntää ExSediä omassa projektissamme.

Seuraavaksi alamme keräämään mielipiteitä Aallon työtiloista, ja valmistaudumme ensi viikon esitykseen.

Keep moving!

Ikiliikkujat