Toisessa viikottaisessa tapaamisessamme torstaina 5.10.2017 järjestimme tilaisuusturnauksen edellisen viikon ideointien pohjalta. Epätavallinen myytinmurtaja-tyyppinen aiheemme pakotti meidät ajattelemaan ja soveltamaan tehtävänantoa, sillä tähän asti ei ollut ollut selvää, mikä ryhmämme lopputuote voisi olla – tai olimmeko ylipäätään tekemässä konkreettista lopputuotetta.
Lähdimme liikkeelle aiemmin päätetystä (ja ensimmäisen esityksen yhteydessä Stinan kannustamasta) ideasta, että suuntaamme projektimme vastuulliselle, ympäristötietoiselle kuluttajalle. Koska itse aiheemme sisältö on tehtävänannossa hyvin selkeästi rajattu, päätimme keskittää ideointimme siihen, missä muodossa meidän tulisi esittää lopullinen visualisoitu analyysimme käyttäjälle.

Aloitimme ideoimalla vapaasti erilaisia vaihtoehtoja lopputuotteelle niitä tässä vaiheessa kritisoimatta. Sen jälkeen numeroimme ideat yhdestä seitsemään, ja järjestimme näille tilaisuusturnauksen.

Koska tähän mennessä ideoita ei ollut vielä kritisoitu ollenkaan, ensimmäisen kierroksen kriteeri oli yksinkertaisesti, että toteuttaako idea tehtävänannon. Tässä vaiheessa eliminoitiin kaksi vaihtoehtoa. Seuraavaksi tarkasteltiin sitä, kuinka helposti jaettavissa (ja siten saavutettavissa mahdollisimman laajalle yleisölle) idea oli.
Viimeisiin kolmeen ideaan päädyttiin tutkailemalla ryhmäläisten osaamista. Videosta, interaktiivisesta diaesityksestä (Prezi) ja verkkosivusta päädyimme yksimielisesti siihen, että verkkosivu oli tässä vaiheessa paras ideamme. Sen vahvuuksiksi mainittiin muun muassa, että siihen voi upottaa monenlaista mediaa, ryhmässämme on taitoja sen suunnitteluun, se on interaktiivinen, ja siten mielenkiintoisempi kuin diaesitys.
Ryhmämme mission statement kuuluu seuraavasti:
Selvittää ja visualisoida, mitä piilotettuja kustannuksia syntyy yhden bensiinilitran tuotannossa.
Lisäksi Risto Sarvaksen pitämän perjantain 6.10. luennon käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta jälkeen ryhmässä syntyi idea, että kartottaisimme tuotteemme kysyntää Google Forms -kyselyllä. Kysely on tarkoituksella hyvin lyhyt ja nopea täyttää: ikähaarukka, kolme monivalintakysymystä (kyllä, ei, muu) ja viimeiseksi avoin tekstikenttä, joka ei kuitenkaan ole pakollinen.
Koska olemme identifioineet yhdeksi potentiaaliseksi kohderyhmäksi meidät itsemme, eli nuori korkeakouluopiskelija, toivomme tavoittavamme kyseiset henkilöt jakamalla kyselyä omissa sosiaalisissa verkoissamme.