WDC tuo Aallon estradille

Aalto WDC First Date

Helsingin metropolialue valittiin vuoden 2012 designpääkaupungiksi. World Design Capital -arvonimestä kilpaili nelisenkymmentä kaupunkia eri puolilta maailmaa, ja Aalto-yliopisto nousi yhdeksi tärkeäksi voiton avaimeksi tiukassa kisassa.

Maailman designpääkaupunki -arvonimi tietää aaltolaisille paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja toimintaa. Yliopistolle rakentuu koko vuoden kestävä laaja WDC-ohjelmisto, jonka toivotaan kantavan hedelmää myös pitkälle tulevaisuuteen. WDC-ohjelmisto jakautuu kolmeen alueeseen: paremman elämän edellytyksiä luoviin hankkeisiin, tapahtumiin ja näyttelyihin sekä Aallon arkea kehittävään ja esittelevään kokonaisuuteen.

Masters of Arts Extended on yksi keskeisistä WDC-vuoden näyttelyistä. Se esittelee laajasti Aalto-yliopistosta valmistuvien opiskelijoiden töitä. Paremman elämän edellytyksiä luovista hankkeista mainittakoon Wellbeing 365 sekä Unicef Impact. Wellbeing 365 tarkastelee globaaleja hyvinvointiin liittyviä haasteita yhteistyössä suomalaisten WDC-kaupunkien kanssa. Kaupunkien sosiaali- ja terveyssektorit ovat lähteneet mukaan innokkaalla asenteella. Unicef Impact puolestaan pyrkii parantamaan Ugandan lasten arkea. World Design Capital Helsinki 2012 on Aalto-yliopistolle hieno mahdollisuus kehittyä tekemisen kautta ja esittäytyä maailmalle. Tehdään yhdessä asioita, jotka tukevat yliopistomme isoa unelmaa tehdä maailmasta parempi paikka elää ja asua!

WDC on Aallolle myös strateginen työkalu. Väline paremman maailman rakentamiseen, pala kerrallaan. Siinä se.

Aalto-yliopistossa järjestetään vuonna 2011 neljä WDC Helsinki 2012 -tilaisuutta. Ne ovat luonteeltaan rentoja ja avoimia kaikille aaltolaisille sekä WDC-yhteistyökumppaneille.

Helena Hyvönen

Lisätietoa Aallon WDC-blogista blogs.aalto.fi/wdc2012 ja WDC Helsinki 2012 verkkosivuilta www.wdchelsinki.fi