Viikkotehtävä 3

Peruuntuneen luennon ja oman lomani takia viime viikolla ei ollut viikkotehtävää lainkaan. Kiirastorstain hengessä tämänkertaiset tehtävät on tarkoitettu hieman vaativammiksi. Pääsiäisen katkaistessa periodin jatkettakoon myös tämän tehtävän palautusaikaa hieman: deadline olkoon ti 17.4., jolloin saatte uuden, Iiro Jääskeläisen luentoihin perustuvan viikkotehtävän. Tehtävä löytyy myös Nopasta. Käyttehän katsomassa ja kommentoimassa myös muiden ryhmien viikkotehtävävastauksia ja oppimispäiväkirjoja!

1. Lähde valitsemastasi lihaksesta seuraamaan liikesignaalia taaksepäin, ja kuvaa mistä hermoston rakenteista liikekäskyt tulevat. Mistä ja kuinka tahdonalainen liike mahtaa saada alkunsa?

2. Kuinka eri aistinreseptorien ominaisuudet vaikuttavat siihen, millaista tietoa ympäristöstä poimitaan, kuinka aivot sitä käsittelevät, ja miten havaitsemme ympäristömme? Antakaa esimerkkejä.

3. Minkälaisiin näköärsykkeiden ominaisuuksiin erikoistuneita alueita aivokuorelta löytyy ja missä ne sijaitsevat? Millaisia yhteyksiä näiden alueiden välillä on ja kuinka ne heijastavat näköinformaation käsittelyn järjestymistä aivoissa? Tukevatko omat visuaaliset kokemuksesi piirteiden käsittelyn tiukkaa eriyttämistä?