Välinetutustumisen neljäs ja viimeinen osa: blogin asetusten viilaaminen

Jonkinlaisena päättötyönä blogitutustumiseen käärin 14.12.2011 hihat ja käytin pitkän tovin ryhmäblogimme adminosastossa tutustuen asetuksiin yksi kerrallaan. Kirjoitin tämän tutustumisen pohjalta allaolevan kirjoituksen, joka on julkaistu samana päivänä kyseisessä blogissa osoitteessa https://blogs.aalto.fi/vok5opryhmatyo/2011/12/14/pienta-viilausta-blogimme-ulkoasuun/. Asetusten säätö tuli kuitenkin turhan myöhään blogimme käyttökelpoisuuden kasvattamisen kannalta, sillä kirjoitukseni olikin jo toisiksi viimeinen, mitä blogiin koskaan kirjoitettaisiin. Hämäläisenä olen itse toki tottunut siihen, että oma nauruni on vasta hymynkareen asteella siinä vaiheessa, kun muut jo pyyhkivät ilonkyyneliä silmäpielistään. Muille sen sijaan tämä hitaus saattaa tulla yllätyksenä, joskin se juuri on joskus saattanut nuo kyseiset ilonkyyneleet aiheuttaa – jos, niin parempi näin! Joka tapauksessa tässäkin tapauksessa pätenee sanonta, “parempi myöhään kuin ei milloinkaan”, ja voinkin todeta, että blogiasetuksiin tutustumisen ja niiden säätämisen kautta välinetutustuminen saatettiin tällä erää osaltani oivalliseen päätökseen. Joskaan en vieläkään ole löytänyt sitä namikkaa, josta blogin vasemman sivupalkin “About” -osastoa pääsisi säätämään…

Pientä viilausta blogimme ulkoasuun

Koska olen tänään ollut masokistisella tuulella, olen käyttänyt pitkältä tuntuvan ajan blogimme parissa – sekä yrittäen kirjoittaa tänne että asetuksia tutkien.

En voi sanoa nauttineeni näistä hetkistä, mutta päädyin tekemään muutamia muutoksia asetuksiin. Toivottavasti ette pane pahaksenne.

Muutokset koskevat lähinnä pääsivun asetuksia ja niiden tarkoitus on lisätä tiedon löytymistä: lisäsin sivun oikean reunan navigaatioon “Recent comments” jotta vanhoihinkin postauksiin tulevat uudet kommentit olisi helpompi huomata. Lisäksi lisäsin navivalikkoon “Recent posts”, kun siellä aiemmin oli vain “Most popular posts”. Samalla vaihdoin hieman näiden keskinäistä järjestystä mielestäni loogisemmaksi. Lisäsin myös Archive -osastoon postauksien lukumäärän näytettäväksi.

Näitä asetuksia voitte halutessanne muuttaa Blog Admin vasemman navin alareunasta kohdasta Settings > Appearance > Widgets

Muita muutoksia oli ainoastaan samasta Settings -osastosta löytyvä Writing. Lisäsin sinne (hädissäni) blogipostauksen pituudeksi 10 rivin sijaan 100 riviä, kun ajattelin (toivoin) että sillä ehkä olisi vaikutusta blogitekstien lopun häviämiseen (eipä ollut).

Tosiaan, editoikaa mieleiseksenne jos haluatte heittää hetken elämästänne tähän hommaan 🙂