Uuden vuoden alkaessa

Toinen vuosi korkeakouluna on käynnistynyt. Kun katsoo taaksepäin kulunutta vuotta 2011, tuntuu vieläkin huimaavalta. Vuosi sitten näihin aikoihin olimme opiskelijapalveluissa keskellä kiireistä muuttomylläkkää, kun väkemme siirtyi uusien tehtäviensä myötä uusiin työpisteisiinsä aloittamaan vuotta. Katson muistiinpanojani noilta ajoilta: asetimme vuoden tavoitteeksi saada vuosi pyöriteltyä “kerran läpi” ilman suuria kommelluksia. Kiirettä piti ja runsain määrin uusia asioita ja uusia työtapoja piti itse kunkin opetella, mutta pohjavire on, että läpi päästiin suuremmitta kolhuitta.

Kuluvalle vuodelle tavoitteet ovat jo seuraavalla tasolla: nyt täytyy keskittää voimia suoriutumisesta kehittämiseen ja pitää elävänä muistissa viime vuoden opetukset asioista ja prosesseista. Koulun uusi tutkintosääntö astui voimaan 1.8. ja se on osaltaan tuonut mukanaan tarpeita päivittää ja hioa entisiä toimintatapoja. Viime vuonna saatiin hyvään vauhtiin mm. tenttiohjeen ja aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen toimintaohjeen laatiminen. Nämä viimeistellään ja sitten tartutaan uusiin haasteisiin. Meneillään oleva kandidaattikoulutuksen uudistamishanke tulee pistämään edelleen toimintaa uusiksi, joten päivittämisen tarpeet tulee uudistus huomioiden, priorisoida tarkasti, jotta voimavarat jaetaan tarkoituksenmukaisesti. Tämä koskee myös käynnissä olevaa laatutyötä ja siihen liittyviä prosesseja. Koulutusneuvosto alkaa nyt osaltaan käydä opintopolkuun liittyviä prosesseja läpi ja tukee tältä osin kandidaattikoulutuksen uudistamista.

Opiskelijapalveluissa kuluva vuosi on paitsi toiminnan vakiinnuttamisen, myös uusien henkilöiden perehdyttämisen aikaa: menneen vuoden aikana pidimme läksiäisiä muutamille pitkäaikaisille työntekijöillemme, jotka siirtyivät viettämään oloneuvoksen päiviä. Tilalle olemme saaneet uusia tiimiläisiä, joiden “ottaminen haltuun” osaksi korkeakoulun palveluorganisaatiota on meidän kaikkien yhteinen tehtävä.