Urban Systems – älykäs kaupunki ja sen ihmislähtöinen suunnittelu

Millainen on älykäs kaupunki ja millaista on sen ihmislähtöinen suunnittelu? Aalto-yliopisto järjestää keväällä 2012 uuden kaikille aaltolaisille maisteriopiskelijoille avoimen kurssin ”Urban Systems – älykäs kaupunki ja sen ihmislähtöinen suunnittelu”. Kurssilla tapaavat toisensa monialainen opiskelijaryhmä ja eri alojen asiantuntijat. Kurssi järjestetään yhteistyössä Aalto Digital Design Labin kanssa.

Mitä on digitaalinen kaupunkisuunnittelu nyt ja tulevaisuudessa? Voivatko asukkaat ja muut ympäristön käyttäjät osallistua mallipohjaiseen työskentelyyn? Minkälaiset järjestelmät ovat ympäristön käyttäjille tärkeitä? Minkälainen digitaalinen suunnitteluympäristö innostaa? Miten kokemuksellista tietoa voidaan tuoda kaupunkisuunnittelun tietojärjestelmiin? Miten sosiaalisia verkostoja voisi kuvata mallipohjaisessa kaupunkisuunnittelussa? Miten elinympäristön käyttäjät voivat tuottaa tietoa järjestelmiin?

• 13.3. INTRODUCTION. Keynotes: Robert Eriksson, Sirkku Wallin, Aija Staffans
  • 20.3. RESIDENTS IN URBAN SYSTEMS. Keynotes: Eija Hasu, Jukka Heinonen, Liisa Horelli
  • 27.3. VISUALIZED INFORMATION. Keynotes: Paula Ahonen, Turkka Keinonen, Marketta Kyttä, Jan Wolski
  • 3.4. OPEN SYSTEMS. Keynotes: Hannu Hyyppä, Suvi Nenonen, Ville Peltola