Tulevaisuuskävelyn tuloksia

Mika Aaltonen, BIT Tutkimuskeskus, Aalto-yliopisto

Kolme vuotta sitten aloitin ystäväni, tanskalaisen futuristin Rolf Jensenin kanssa tulevaisuuskävelyn. Tehtävämme oli 5–10 vuoden päästä ilmaantuvien liiketoimintamahdollisuuksien etsiminen ja toimeksiantomme kutakuinkin tässä:

1. Etsintänne kohteena on koko maailma. Ette voi käydä jokaisessa maassa ettekä jokaisessa kaupungissa, mutta pitäkää huoli siitä, että käytte liiketoiminnan kannalta tärkeissä paikoissa, että tutustutte niihin huolellisesti.

2. Odotamme teiltä 50 tiivistä raporttia. Jokaisessa on oltava oivalluksia ja arviointeja.

3. Muistakaa käydä korkean tulotason maiden ja kehittyvien talouksien lisäksi myös maailman köyhissä paikoissa.

4. Emme odota raportteja, joissa on kiveen hakattuja johtopäätöksiä, vaan oivalluksia, luovaa otetta ja uusia ideoita.

Nyt työ on ainakin osittain tehty. Kirjamme Mr & Mrs Future – ja 5 suurta kysymystä on tullut ulos suomeksi ja se ilmestyy pian myös tanskaksi. Meillä on lisäksi kustannussopimus Etelä-Koreaan ja toinen McGraw-Hilliin, USA:han. Ne teettävät vielä aika paljon työtä.

Käy katsomassa ositteessa www.mrandmrsfuture.com, jos aihe kiinnostaa enemmän.

Mika Aaltonen toimii tutkimusjohtajana Research Unit for Strategic Intelligence and Exploration of Futures -yksikössä Aalto-yliopiston BIT Tutkimuskeskuksessa.
Lisätietoa tutkimusyksikön toiminnasta.