Tule tutkimaan LeMill -verkkoyhteisöä

LeMill -verkkoyhteisö on tutkimusryhmässämme kehitetty kokeellinen verkkoyhteisö avoimien oppimateriaalien yhdessä tuottamiseen. Palveluna se toimii vähän kuin Wikipedia: kuka tahansa voi rekisteröityä palveluun sisällöntuottajaksi.

Reilu vuosi sitten Aallon verkkouutiset kirjoitti LeMill:istä kun yhteisö ylitti 10 000 jäsenen rajapyykin.

Tänään LeMillissä on 20 726 opettajaa 67 maasta ja 34 336 oppimisresurssia 58 kielellä. Tällä viikolla yhteisöön on tullut 307 uutta jäsentä, 824 uutta oppimisresurssia ja vahojakin on muokattu 1162 kertaa. Koulujen alettua käyttäjämäärät lähtevät aina kasvuun.

Internetissä rakastetaan suuria numeroita: Facebookissa kerrotaan olevan yli 750 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja Wikipedioissa yli 19 miljoonaa artikkelia. Suurien lukujen ei pidä antaa hämätä. Niitä tulee tulkita.

LeMill:in kanssa emme ole erityisesti tavoitelleet suuria käyttäjämääriä vaan pyrkineet uudenlaisen ja kokeellisen toimintaympäristön ja toimintatapojen kehittämiseen ja tutkimiseen. Melko suuret käyttäjämäärät tarjoavat kuitenkin mahdollisuuksia kiinnostavalle kvantitatiiviselle tutkimukselle. Kenties LeMillistä saatavaa dataa voisi käyttää yhtenä aineistona verkkoyhteisöjen dynamiikkaan liittyvässä tutkimuksessa.

Tutkimusryhmämme omat resurssit (eivätkä välttämättä taidotkaan) riitä tällaisen tutkimuksen tekemiseen. Jos sinua kiinnostaa rouskuttaa numeroita niin ota yhteyttä. Koska palvelu on meidän näpeissä on meillä pääsy kaikkeen dataan.

PS. Myös Wikipedia tarjoaa raakaa dataa rouskuteltavaksi, jos pienoinen LeMill ei tarjoa riittävästi haasteita. 🙂