suomen suurimmat elintarvikevalmistajat, liha HK

Aiheena suurimmat lihanvalmistajat. HKScan-konsernin liiketoiminnasta Suomessa vastaa HKScan Finland Oy.  Sen kokonaan omistamia tytäryhtiöitä ovat HK Ruokatalo Oy, HK Agri Oy ja Järvi-Suomen Portti Oy. Lisäksi HKScan Finland on osakkaana Kivikylän Kotipalvaamo Oy:ssä sekä Lihatukku Harri Tamminen Oy:ssä.HKScan-konsernin Suomen markkina-alueen liikevaihto vuonna 2010 oli 718,5 miljoonaa euroa, joka oli 34,0 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta ja liikevoitto oli 10,7 miljoonaa euroa eli 22,3 prosenttia koko konsernin liikevoitosta.

Kytköksiä löytyy urheiluun (TPS), asianajajatoimistoon (Judicium) sekä kaikkeen elintarvikkeiden valmistukseen liittyvää: Lihateollisuusopisto, biojätteiden käsittelyä (envor), lannoitteiden valmistusta (Yara), panimoravintolaa (plevna), koiraruokaa (best-in), mausteita (mp-maustepalvelu). Myös Raisio-konserniin ja Atriaan löytyy yhteyksiä.

HKScan suurimmat osakkeenomistajat: Lso Osuuskunta 34,88%,  Swedish Meats Ek.För 12,54%, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 6,82%

HKScanin pääomistaja LSO Osuuskunta (per. 1913) on runsaan 1 800 suomalaisen lihantuottajan yhteisö. LSO Osuuskunta perusti HKScan Oyj:n tytäryhtiökseen vuonna 1988 ja luovutti sille teollisuutensa ja markkinointinsa. Vuonna 1997 osuuskunta luovutti myös hankinnan ja alkutuotannon. LSO Osuuskunnalla ei ole nykyään varsinaista liiketoimintaa, vaan sen tulot muodostuvat HKScanin maksamista osingoista ja vähäisessä määrin muista sijoituksista ja vuokrista.

Swedish Meats (known as Scan Farmek until 1 January 1999) is a company that provides the leading Swedish meat manufacturer Scan with animals for slaughter. The Swedish Meats association consists of 17,000 livestock farmers across Sweden.

Varma on suomalaisen työn eläkevakuuttaja. Huolehdimme yksityisen sektorin työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta. Asiakkaanamme on noin 850 000 työntekijää, yrittäjää ja eläkkeensaajaa yli 60 000 työpaikasta.Varma on Suomen suurin työeläkeyhtiö ja sijoittaja. Tehtävämme on kartuttaa eläkemaksuina saatavia varoja nykyisten ja tulevien eläkkeiden maksamista varten. Varma on pitkäjänteinen ja vakavarainen sijoittaja, jonka eläkevaroihin liittyvä vastuu ulottuu pitkälle tulevaisuuteen.Varma on mukana suomalaisessa työelämässä. Tarjoamme asiakkaillemme työeläkekuntoutus- ja työhyvinvointipalveluita, jotka tukevat työkykyä ja auttavat jaksamaan pidempään työelämässä.

HK Ruokatalo Oy

HK Ruokatalo valmistaa ja markkinoi lihaa, lihavalmisteita ja valmisruokia. Valikoimiin kuuluu mm. kuluttajapakattua lihaa, makkaroita, leikkeleitä ja valmiita ruoka-annoksia.HK Ruokatalo Oy:lle kuuluvat teollinen toiminta, myynti, markkinointi, logistiikka ja kuljetukset. HK Ruokatalo Oy:n tuotemerkit Suomessa ovat HK ja Kariniemen.

Liikevaihto: 629 610 000,00 €

Tilintarkastaja: PricewaterhouseCoopers Oy

HK FOODS/HK RUOKATALO OY is a recipient of farm subsidies in Finland.

2009 Other payments under European Agricultural Guarantee Fund €1,672,275
2008 Other payments under European Agricultural Guarantee Fund €3,052,549

Vastuuhenkilöt:

Jari Juhani Leija, Toimitusjohtaja

Matti Tuomas Perkonoja, Hallituksen puheenjohtaja

Irma Maria Kiilunen, Hallituksen varsinainen jäsen

Denis Sakari Mattsson, Hallituksen varsinainen jäsen

HKScan Finland Oy

HKScan-konsernin liiketoiminnasta Suomessa vastaa HKScan Finland Oy.  Sen kokonaan omistamia tytäryhtiöitä ovat HK Ruokatalo Oy, HK Agri Oy ja Järvi-Suomen Portti Oy. Lisäksi HKScan Finland on osakkaana Kivikylän Kotipalvaamo Oy:ssä sekä Lihatukku Harri Tamminen Oy:ssä.HKScan-konsernin Suomen markkina-alueen liikevaihto vuonna 2010 oli 718,5 miljoonaa euroa, joka oli 34,0 prosenttia koko konsernin liikevaihdosta ja liikevoitto oli 10,7 miljoonaa euroa eli 22,3 prosenttia koko konsernin liikevoitosta.

Liikevaihto: 28 728 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Jari Juhani Leija, Toimitusjohtaja

Matti Tuomas Perkonoja, Puheenjohtaja

Denis Sakari Mattsson, Varsinainen jäsen

Irma Maria Kiilunen, Varsinainen jäsen

Petri Knut Mikael Palmroth, Tilintarkastaja

Anne Mere, Varsinainen jäsen

HK Agri Oy

Merkittävä osa suomalaisesta lihasta kulkee tuottajilta kuluttajille HK Agrin kautta. Yhtiö hankkii kotimaista sian-, naudan- ja broilerinlihaa HK Ruokatalolle.

Liikevaihto: 234 489 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Jari Juhani Leija, Varsinainen jäsen

Pekka Johannes Laurila, Varsinainen jäsen

Petri Knut Mikael Palmroth, Tilintarkastaja

Pekka Tapani Uusitalo, Varsinainen jäsen

Irma Maria Kiilunen, Varsinainen jäsen

Jari Kalevi Mäkilä, Varsinainen jäsen

Markku Juhani Suvanto, Puheenjohtaja

Mari Susanna Korkeaoja-Nurmo, Varsinainen jäsen

Esko Veli-Matti Jäppilä, Toimitusjohtaja

HKScan Oyj

HKScan on Pohjois-Euroopan johtavia liha- ja ruokayhtiöitä. Yhtiön kotimarkkina-alue muodostuu Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Baltian maista ja Puolasta. HKScan toimii yhteensä yhdeksässä maassa ja sillä on palveluksessaan lähes 11 000 työntekijää. Yhtiö valmistaa, myy ja markkinoi sian-, naudan- ja siipikarjanlihaa, lihavalmisteita ja valmiita ruokia vähittäiskauppaan, HoReCa-asiakkaille sekä teollisuudelle ja vientiasiakkaille.

Liikevaihto (2010): 2 113 900 000€

Aputoiminimet: HKScan Abp, HKScan Corporation

Rinnakkaistoiminimet: Broilertalo, Food Kuljetus, HK Beef, HK Foods, Helsingin Kauppiaat, Kariniemi, Kassler, Koiviston Teurastamo, Liha Suomi, Lihakolmio, Lihapiha, Lounaisrehu, Makkarakolmio, Makkaratalo, Maurin Liha, Salon Liha

Vastuuhenkilöt:

Petri Knut Mikael Palmroth, Tilintarkastaja

Vesa Matti Karppinen, Varsinainen jäsen

Matti Tuomas Perkonoja, Toimitusjohtaja

Otto Ramel, Varsinainen jäsen

Juha Pekka Kylämäki, Puheenjohtaja

Tero Samuli Hemmilä, Varsinainen jäsen

Niels Gustav Jockum Borup, Varsinainen jäsen

Henrik Treschow, Varsinainen jäsen

Kivikylän Kotipalvaamo Oy

Palvaamo alkoi 1980 luvulla Mikko Laihosen puolittaisesta harrastetoiminnasta: tyhjäksi jäänyttä vuosisadan alkuista saunaa käytettiin joululihan palvaamiseen. Laihoset ovat pitkälti teurastaja-, lihakauppias- ja karjankuljettajasukua. Liha valmistuu aidossa, kokonaan hirsisessä saunassa. Se, sekä mieto harmaalepän savun maku antavat tuotteelle ainutlaatuisen aromin. Oma lihanhankinta ja tutut pitkäaikaiset pientuottajat takaavat raaka-aineen varman laadun.

Liikevaihto: 26 370 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Jari Juhani Leija, Varsinainen jäsen

Jari-Matti Juhani Laihonen, Toimitusjohtaja

Heikki Sakari Parviainen, Varsinainen jäsen

Jari-Matti Juhani Laihonen, Varsinainen jäsen

Rolf Markus Gotthardt, Puheenjohtaja

Sirpa Anneli Laihonen, Toiminimen kirjoittaja

Järvi-Suomen Portti Oy

Järvi-Suomen Portti Oy on kehittyvä, valtakunnallisesti toimiva elintarvikealan yritys. Valmistamme ja markkinoimme lihavalmisteita, välipalatuotteita sekä teollisesti pakattua lihaa. Tuotemerkkimme ovat Portti ja UkkoPekka.

Vastuuhenkilöt:

Rinnakkaistoiminimet: Linobene, Linobon

Jari Juhani Leija, Puheenjohtaja

Stackelberg-Hammarén Anna Catharina von, Varsinainen jäsen

Rolf Markus Gotthardt, Varsinainen jäsen

Markku Olavi Samuli Rönkkö, Varsinainen jäsen

Kari Pekka Piispanen, Toimitusjohtaja

Länsi-Kalkkuna Oy

Länsi-Kalkkuna on vuonna 2006 perustettu Atria Oyj:n ja HKScan Finland Oy:n omistama kalkkunalihan hankintaan, teurastukseen ja leikkuuseen erikoistunut yhtiö. Länsi-Kalkkuna Oy:n ja sen yhteistyökumppaneiden tehtävänä on huolehtia siitä, että kalkkunan tuotanto säilyy ja voi hyvin Suomessa ja että kuluttajalla on mahdollisuus nauttia kotimaisesta kalkkunanlihasta sekä siitä valmistettuja laadukkaita kalkkunatuotteita ja -valmisteita.

Liikevaihto: 24 313 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Jari Juhani Leija, Varsinainen jäsen

Veikko Tapani Kemppi, Varajäsen

Kirsi-Marja Rantanen, Varajäsen

Petri Knut Mikael Palmroth, Tilintarkastaja

Erkki Antero Muilu, Toimitusjohtaja

Mika Matias Ala-Fossi, Varsinainen jäsen

Harri Yrjö Tapani Rosenberg, Varajäsen

Merja Elina Leino, Varajäsen

Juha Tapio Gröhn, Puheenjohtaja

Denis Sakari Mattsson, Varsinainen jäsen

Raisio Oyj

Raisio-konserni on kansainvälinen, kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Päätuotteitamme ovat elintarvikkeet ja niiden terveysvaikutteiset ainesosat sekä rehut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi, Iso-Britannia, Ruotsi, Venäjä, Ukraina, Puola ja Baltian maat. Strateginen tavoitteemme on kasvaa yritysostoin ja orgaanisesti. Konsernin liikevaihto oli 443,0 miljoonaa euroa ja liiketulos 19,4 miljoonaa euroa vuonna 2010.

Aputoiminimet: Raisio Abp, Raisio plc

Rinnakkaistoiminimet: Besta, Foodie, Hämeen Peruna, Kasviöljy-Växtolje, Margia, Raision Viljavakka, Suomen Tärkkelys, Vehnä

Liikevaihto: 1 715 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Matti Tuomas Perkonoja, Varsinainen jäsen

Stefan Michael Ramm-Schmidt, Varsinainen jäsen

Erkki Sakari Haavisto, Varsinainen jäsen

Johan Lillebror Kronberg, Tilintarkastaja

Matti Olavi Rihko, Toimitusjohtaja

Simo Toivo Mikael Palokangas, Puheenjohtaja

Anssi Matti Olavi Aapola, Varsinainen jäsen

Pirkko Irmeli Rantanen-Kervinen, Varsinainen jäsen

Kalle Juhani Laaksonen, Tilintarkastaja

Lihatukku Harri Tamminen Oy

Tamminen on perheyritys, jossa työ liha-alalla jatkuu jo kolmannessa sukupolvessa. Tammisen tarina alkoi vuonna 1994, kun isänsä jalanjäljissä lihatuotannon pariin lähtenyt Harri Tamminen perusti Lihatukku Harri Tamminen Oy:n.

Liikevaihto: 53 331 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Matti Tuomas Perkonoja, Varsinainen jäsen

Harri Sakari Tamminen, Puheenjohtaja

Vesa Petri Tamminen, Varajäsen

Pasi Markus Tamminen, Toimitusjohtaja

Pasi Markus Tamminen, Toiminimen kirjoittaja

Markku Juhani Suvanto, Varsinainen jäsen

Irma Maria Kiilunen, Varajäsen


Lihateollisuuden tutkimuskeskus

Vuonna 1940 perustettu Lihateollisuuden tutkimuskeskus LTK osuuskunta kehittää omistajien ja asiakkaidensa liiketoimintaa ja kilpailukykyä. Kehitystyö perustuu asiantuntemukseen, asiakaslähtöisyyteen, palvelukykyyn ja tuloshakuisuuteen. Lihan koko tuotantoketjun tilalta kuluttajalle kattaviin asiantuntijapalveluihin kuuluu tutkimusta, tuotekehitystä, konsultointia, koulutusta ja tiedotusta.Viime vuosikymmenellä yhdistyksestä yritysosuuskunnaksi muuttunut tutkimuskeskus sijaitsee Hämeenlinnassa. Yrityksen omistavat Atria Oyj, HKScan Oyj sekä Osuuskunta Karjaportti. Lihateollisuuden tutkimuskeskuksen toiminta-alueena on koko Suomi. Monipuoliset kansainväliset yhteydet tukevat toimintaa.

Liikevaihto: 1 158 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Irma Maria Kiilunen, Varsinainen jäsen

Ari Henrik Ylisiurua, Varsinainen jäsen

Juha Tapio Gröhn, Varajäsen

Merja Elina Leino, Puheenjohtaja

Markku Olavi Samuli Rönkkö, Varsinainen jäsen

Mika Matias Ala-Fossi, Varajäsen

Hannu Tapio Harju, Varsinainen jäsen

Tuomas Aapeli Lunden, Varajäsen

Juha Matias Ensio Takamaa, Varajäsen

Pekka Pellervo Harju, Varajäsen

Pekka Tapio Turkki, Toimitusjohtaja

MP-Maustepalvelu Oy

Maustepalvelu on yli 60 toimintavuotensa aikana kehittynyt elintarvikekomponenttien johtavaksi asiantuntijayritykseksi ja toimittajaksi Suomessa. Maustepalvelun palvelut kattavat kaiken ideoinnista ja raaka-ainetestauksista tuotekehitykseen, komponenttien hankintaan, varastointiin, asiakaskohtaisten seosten valmistamiseen ja täsmällisiin toimituksiin.

Liikevaihto: 20 335 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Irma Maria Kiilunen, Varsinainen jäsen

Ari Henrik Ylisiurua, Varsinainen jäsen

Jari Pekka Juhani Määttänen, Tilintarkastaja

Markku Olavi Samuli Rönkkö, Varsinainen jäsen

Merja Elina Leino, Puheenjohtaja

Mikko Seppo Salonen, Toimitusjohtaja

Juha Veikko Petteri Sarkkinen, Varsinainen jäsen


Best-In Oy Kuopio
Best-In Oy on erikoistunut tuoreiden kotimaisten koiran- ja kissanruokien valmistukseen. Yrityksen valikoimiin kuuluvat Best-In ja Hubert koiran tuoreruuat, Cat kissan tuoreruuat sekä Hubert koiran makupalat. Yrityksen tuotantolaitos sijaitsee Kuopiossa. Best-In Oy:n omistajia ovat Atria Oyj ja HK Ruokatalo Oyj.

Liikevaihto: 5 019 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Irma Maria Kiilunen, Hallituksen varsinainen jäsen

Lea Inkeri Räsänen, Toimitusjohtaja

Denis Sakari Mattsson, Hallituksen puheenjohtaja

Juha Heikki Ruohola, Hallituksen varsinainen jäsen

Pasi Mikael Luostarinen, Hallituksen varsinainen jäsen


Kavli Oy

Kavli myy ruokaa ja juomaa yli 20. maassa ja omia tuotantolaitoksia löytyy Norjasta,Ruotsista, Tanskasta, Englannistaja Skotlannista. Kavli on norjalainen yritys jonka omistaa säätiö. Kavli-säätiö tukee humanitääristä apua,tutkimustyötä ja kulttuuria.Kavli Oy on toiminut Suomessa vuodesta 2000.

Liikevaihto: 2 757 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Denis Sakari Mattsson, Varsinainen jäsen

Bo Arthur Lundquist, Varsinainen jäsen

Taavi Einar Huumonen, Toimitusjohtaja

Erik Volden, Puheenjohtaja

Plevna Oy

Tampereen ainoa aito panimoravintola Plevna avasi ovensa satakunnankadulla Finlaysonin rautaportilla 31.10.1994. Ravintolan sisätiloissa toimii muhkea panimo, jonka täysin lisäaineettomia antimia: mm. tummaa, vaaleaa, bock lageria, stoutia sekä siideriä, voi nauttia historiallisesti merkittävässä tamperelaisympäristössä ja tunnetusti hauskassa seurassa.

Vastuuhenkilöt:

Pekka Johannes Laurila, Puheenjohtaja

Seppo Lauri Juhani Kirra, Varsinainen jäsen

Pertti Uolevi Huhtala, Varsinainen jäsen

Päivi Sinikka Yli-Mattila, Tilintarkastaja

Sauli Kalervo Mäkinen, Toimitusjohtaja

Kiinteistö Oy Huittisten Valtakulma

Asuntojen ja asuinkiinteistöjen hallinta.

Vastuuhenkilöt:

Pekka Johannes Laurila, Puheenjohtaja

Seppo Antero Roitto, Varsinainen jäsen

Lauri Tapio Hirvola, Varsinainen jäsen

Tapio Oskari Raekivi, Varsinainen jäsen

Jouko Kalervo Kuusisto, Varsinainen jäsen

Merja Annikki Bärling, Varajäsen

Taina Anneli Savolainen, Tilintarkastaja

Lasse Ilkka Eerik Luoto, Tilintarkastaja

Jouko Kalervo Kuusisto, Toimitusjohtaja

Mäkilän Tila Oy

Liikevaihto: 1 387 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Jari Kalevi Mäkilä, Varsinainen jäsen

Simo Olavi Laaksonen, Tilintarkastaja

Päivi Satu Orvokki Markula, Varajäsen

Päivi Satu Orvokki Markula, Toimitusjohtaja

Simipork Oy

Lihatuotteita, teurastamotuotteita.

Liikevaihto: 1 164 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Esko Veli-Matti Jäppilä, Hallituksen varsinainen jäsen

Simo Juhani Runola, Toimitusjohtaja

Kari Juhani Pietilä, Hallituksen puheenjohtaja

Simo Juhani Runola, Hallituksen varsinainen jäsen

Outi Birgitta Runola, Hallituksen varsinainen jäsen

Koskinasula Oy

Yhtiön toimiala on porsaan ja sianlihan tuotanto ja jalostustoiminta. Ko. alan konsultointi, koulutus ja kaikenlainen alaan liittyvä oheistoiminta. Lannan jatkokäsittely ja siihen liittyvä oheistoiminta. Yhtiö voi omistaa, hallita ja vuokrata maa-alueita, kiinteistöjä ja kiinteistöosakkeita sekä tehdä niillä kauppaa. Arvopapereiden omistus, hallinta sekä niiden kauppa.

Liikevaihto: 1 426 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Esko Veli-Matti Jäppilä, Varsinainen jäsen

Heikki Johannes Hyrkäs, Varsinainen jäsen

Juha Heikki Turto, Varsinainen jäsen

Martin Juhana Sebastian Ylikännö, Toimitusjohtaja

Jyrki Kalevi Suutari, Puheenjohtaja

Vesa Juhani Harjunmaa, Varsinainen jäsen

Martin Juhana Sebastian Ylikännö, Varsinainen jäsen

Päivi Sinikka Yli-Mattila, Tilintarkastaja

A-Lihatukkurin Oy

Liikevaihto: 45 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Esko Veli-Matti Jäppilä, Varsinainen jäsen

Matti Tuomas Perälä, Puheenjohtaja

Ari Henrik Ylisiurua, Varsinainen jäsen

Juha Sakari Wahlroos, Tilintarkastaja

Matti Tuomas Perälä, Toimitusjohtaja

Heikki Tapio Kyntäjä, Varsinainen jäsen

Satarehu Oy

Satarehu on broilerirehujen tekemiseen erikoistunut yhtiö. Tavoitteena on tuottaa hygieenisesti korkealuokkaisia tuotantovaikutuksiltaan optimaalisia rehuseoksia broilerien ruokintaan. Satarehun Oy:n omistavat alueen broilerintuottajat. Tehdas sijaitsee keskellä vahvaa broilerin tuotantoaluetta. Valmiin tuotteen kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi. Lähialueen viljantuotanto luo myös tehokkuutta raaka-aineen hankintaan.

Liikevaihto: 10 254 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Mari Susanna Korkeaoja-Nurmo, Varsinainen jäsen

Ari Juhani Mahlamäki, Puheenjohtaja

Mika Janne Säteri, Varsinainen jäsen

Jukka Uolevi Kangasperko, Tilintarkastaja

Leena Katriina Suomela, Varsinainen jäsen

Jarkko Antero Jokinen, Toimitusjohtaja

Jari Pekka Lehmusvaara, Varsinainen jäsen

Lakitoimisto Suomi & Suvanto Oy

Lakitoimisto Suomi & Suvanto Oy perustettiin jatkamaan KPMG-konsernista irtautuneen KLegal Oy:n toimintaa Turussa. Tarjoammepalveluitamme yrityksille sekä yksityisille.Lakimiehemme ovat perehtyneet kotimaiseen sekä kansainväliseen sopimusoikeuteen, yhtiöoikeuteen ja muihinkin oikeudenaloihin, joita asiakkaamme saattavat liiketoimissaan tarvita.

Liikevaihto: 143 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Markku Juhani Suvanto, Varsinainen jäsen

Sirke Mervi Annika Suvanto, Varajäsen

Kari Olavi Niukko, Tilintarkastaja

Juha Ilmari Suomi, Puheenjohtaja
Lakitoimisto Judicium Oy

Liikevaihto: 87 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Markku Juhani Suvanto, Varajäsen

Juha Ilmari Suomi, Varsinainen jäsen

Juha Ilmari Suomi, Toimitusjohtaja

HC TPS Turku Oy

HC TPS Turku Oy eli TPS on turkulainen jääkiekon SM-liigassa pelaava Turun Palloseuraan kuuluva jääkiekkojoukkue.

Liikevaihto: 5 312 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Markku Juhani Suvanto, Varsinainen jäsen

Tomi Antero Aalto, Varsinainen jäsen

Kari Johannes Hietarinta, Toimitusjohtaja

Timo Kalevi Laukkanen, Puheenjohtaja

Jaakko Arvo Antero Ketonen, Varsinainen jäsen

Mauno Tapio Savolainen, Varsinainen jäsen

Amerikan porsas Oy

Suunniteltujen laajennusten jälkeen Amerikan Porsas Oy:llä olisi 3 000 lihasikaa ja 2 000 emakkoa…

Liikevaihto: 1 582 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Niels Gustav Jockum Borup, Puheenjohtaja

Guy Anders Bosas, Varsinainen jäsen

Guy Anders Bosas, Toimitusjohtaja

Rainer Boris Valdemar Lindström, Tilintarkastaja

Juha Olli-Pekka Levonen, Varsinainen jäsen

Osuuskunta Lapinjärven Farmarit

Liikevaihto: 670 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Niels Gustav Jockum Borup, Puheenjohtaja

Georg Johan Casimir Ehrnrooth, Varsinainen jäsen

Guy Anders Bosas, Varsinainen jäsen

Rainer Boris Valdemar Lindström, Tilintarkastaja

Tony Roland Hydén, Toimitusjohtaja

Fyra B-Invest Ab

Vastuuhenkilöt: Niels Gustav Jockum Borup, Hallituksen varsinainen jäsen

LSO osk (turku)

LSO Foods Oy:n viime vuoden liikevaihto supistui hieman edellisestä vuodesta ja se oli 234.5 miljoonaa euroa. LSO konsernin liikevaihto oli 2124.7 miljoonaa euroa ja se laski kohtalaisesti edellisestä vuodesta.

Vastuuhenkilöt:

Niels Gustav Jockum Borup, Hallituksen varsinainen jäsen

Veikko Tapani Kemppi, Toimitusjohtaja

Tiina Helena Varho-Lankinen, Hallituksen puheenjohtaja

Harri Veli-Matti Murto, Hallituksen varsinainen jäsen

Rita Catarina Wegelius, Hallituksen varsinainen jäsen

Eero Jussi Tapio Savijoki, Hallituksen varsinainen jäsen

Yara Suomi Oy

Yara on globaali kemianalan yritys, joka valmistaa ja markkinoi muun muassa kivennäislannoitteita, typpipohjaisia kemikaaleja teollisuuskäyttöön sekä ympäristönsuojeluun käytettäviä tuotteita.

Liikevaihto: 544 434 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Tero Samuli Hemmilä, Toimitusjohtaja

Heikki Tapio Liukas, Varsinainen jäsen

Petter Jessen, Puheenjohtaja

Viljavuuspalvelu Oy/ Savolab

Viljavuuspalvelu Oy on maamme vanhin ja johtava maatalouden tarvitsemia laboratorioanalyysejä tuottava laitos, perustettu v. 1952.Toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.Yrityksen kaikki toiminnot tapahtuvat sertifioidun (SFS-EN ISO 9001:2000) laatujärjestelmän mukaisesti ja laboratorion kaikki päämittausmenetelmät sekä myös aistinvarainen maalajimääritys ovat Mittatekniikan keskuksen akkreditoimat.Savolab on ympäristönhoitoon ja tilanseurantaan sekä elintarvikevalvontaan liittyviä laboratoriopalveluja tuottava laboratorio.

Liikevaihto: 3 155 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Tero Samuli Hemmilä, Puheenjohtaja

Martti Johannes Esala, Varsinainen jäsen

Jouko Juhani Setälä, Varsinainen jäsen

Heikki Juhani Pahkasalo, Tilintarkastaja

Hannu Juhani Venäläinen, Varsinainen jäsen

Janne Heikki Tapani Mäkikalli, Varsinainen jäsen

Matti Sakari Seitsonen, Varsinainen jäsen

Janne Heikki Tapani Mäkikalli, Toimitusjohtaja

Envor Biotech Oy

Envor Biotech Oy on kotitalouksista ja kaupasta syntyvien biojätteiden, puhdistamolietteiden sekä erilaisten elintarviketeollisuuden sivutuotteiden käsittelijä. Käsitellyistä biohajoavista tuotteista jalostetaan korkealaatuisia ravinne- ja multatuotteita maatalouteen, kotitalouksille ja viherrakentamiseen. Vuonna 2010 käsittelimme erityyppisiä biohajoavia jätteitä noin 60 600 tonnia ja määrät ovat edelleen selvässä kasvussa. Envor Biotech Oy:n toinen omistaja on HKScan Oyj.
Envor Group Oy on monipuolisia ja toisiaan tukevia ympäristöpalveluja tarjoava yrityskokonaisuus. Liiketoimintamme keskittyy kokonaisvaltaiseen jätehuoltoon, materiaalien kierrätykseen, teollisuuden puhtaanapitoon, kiinteistöhuoltoon sekä kuljetus- ja kuormauspalveluihin.

Rinnakkaistoiminimet: Etelä-Suomen Multaravinne

Liikevaihto: 4 087 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Tero Samuli Hemmilä, Puheenjohtaja

Mika Väinö Ilmari Laine, Varsinainen jäsen

Leena Päivikki Laine, Varajäsen

Mika Väinö Ilmari Laine, Toimitusjohtaja

Simo Erik Lignell, Varsinainen jäsen

Juha Veikko Petteri Sarkkinen, Varsinainen jäsen

Kari Kalle Matias Virtanen, Varajäsen


Farmit Website Oy

Farmit on vuonna 1999 perustettu maatilatalouden sähköinen palvelukanava, joka kehittää ja kokoaa yhteen maa- ja metsätalouden hyötypalveluja. Farmitin palvelukanavaa osoitteessa www.farmit.net ylläpitää Farmit Website Oy.Farmit antaa käyttöösi alan johtavista osaajista koostuvan verkosto-organisaation, jota ovat kehittämässä  A-Tuottajat, Agrimarket & Suomen rehu, Altia, Avena Nordic Grain, Berner, Boreal Kasvinjalostus, Farmos, Hiven, Kemira, Lähivakuutus, Movere, Nordkalk, OP-Pohjola-ryhmä, Osuuskunta Metsäliitto, Vapo, Viljavuuspalvelu ja Yara Suomi.

Liikevaihto: 924 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Tero Samuli Hemmilä, Puheenjohtaja

Janne Heikki Tapani Mäkikalli, Varsinainen jäsen

Leena Annikki Lahti, Varsinainen jäsen

Jussi Sakari Äärilä, Varsinainen jäsen

Jari Janne Tapani Pentinmäki, Varajäsen

Heikki Tapani Rajamäki, Varajäsen

Mikko Antero Mielikäinen, Toimitusjohtaja

Lihateollisuusopisto

Lihateollisuusopisto tarjoaa liha- ja elintarviketeollisuudelle sovitettuja koulutuspaketteja, kuten elintarvikealan perus- ja ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta (näyttötutkintoja). Yrityskohtaisten ryhmien lisäksi järjestetään Hämeenlinnassa eri yrityksistä tuleville opiskelijoille ns. yleisiä ryhmiä. Lisäksi yrityksille on tarjolla lyhytkestoista henkilöstökoulutusta, kuten hygieniaosaamiskoulutusta, laatu- ja tuoteturvallisuuskoulutusta ja työnopastuskoulutusta.

Liikevaihto: 1 158 000,00 €

Vastuuhenkilöt:

Tero Samuli Hemmilä, Varajäsen

Ari Henrik Ylisiurua, Varsinainen jäsen

Juha Tapio Gröhn, Varajäsen

Merja Elina Leino, Puheenjohtaja

Riku-Pekka Samuli Eskola, Varsinainen jäsen

Markku Olavi Samuli Rönkkö, Varsinainen jäsen

Hannu Tapio Harju, Varajäsen

Mika Matias Ala-Fossi, Varajäsen

Jukka Tapio Laiho, Varsinainen jäsen

Juha Veikko Petteri Sarkkinen, Varajäsen

Päivi Vuokko Kaarina Pullinen, Toimitusjohtaja