Sokerit, Risto Renkonen

Keskiviikon luento käsitteli sokereita ja sen oli pitämässä Risto Renkonen. Luennolla kerrottiin mitä sokerit oikeastaan ovat ja mitä merkitystä niillä on. Luento alkoi hyvin kemiallisella tasolla ja sen jälkeen eteni ikään kuin listamaisesti, kun luennoitsija kertoi vuorollaan eri sokereista/hiilihydraateita.

Luennolla kerrottiin useista sidoksista, joita sokerit voivat muodostaa: sokeri-proteiiniliitos, solujen tarttuminen toisiinsa, glykosiidinen sidos jne. Tämän jälkeen luennoitsija esitteli kaksi sokeria, jotka ovat hyvin läsnä ihmisen elämässä: tavallisen “pöytä”sokerin sekä maitosokerin eli laktoosin. Luennon lopuksi käytiin vielä läpi glykoproteiinit ja Renkonen kertoi hieman sokeritutkimuksesta.

Luento oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä, koska luennoitsijalla oli paljon kuvia havainnolistamassa asioita. Lisäksi hän käytti käytännön esimerkkejä luennolla, mikä teki luennosta hyvin mielenkiintoisen. Henkilökohtaisesti myös opin luennolla paljon uutta, mistä en aikaisemmin tiennyt.