Socrative

Pedagogian seminaarikurssilla testailimme klikkereiden käyttöä opetuksessa. Nämä olivat hauskoja leluja ja jäin miettimään onko jo mahdollista käyttää vastaavia menetelmiä älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla. Kaverilta tuli vihje Socrative-palveluun. Palveluun voi opettajana luoda tilin ja esim. monivalintatehtäviä opiskelijoille. Opiskelijat voivat ottaa puhelimeen asennettavalla ohjelmalla yhteyden luokkahuoneeseen, jonka numeron opettaja antaa. Opettaja voi sitten esittää kysymyksiä, opiskelijat vastata ja tuloksista saa graafisen yhteenvedon. Tämä on hauska idea ja voi toimia. En ole vielä varma pystyykö järjestelmä tunnistamaan kunkin opiskelijan ja koska palvelu on ulkopuolinen, ei esimerkiksi opiskelijanumeroita tai henkilötietoja ole syytä sinne lähettää. Opiskelijoiden määrä oli muuten rajoitettu viiteenkymmeneen eli massaluennoilla tuo palvelu ei toimi. Yksi hauska konsepti tuossa palvelussa on ns. “Exit ticket”, jolla voi luennon päätteeksi kysyä opiskelijoilta mitä he ovat oppineet.