Socrative osa 2

Leikin juuri melko ahkerasti Socrative ohjelmalla. Asensin sen Ipadiin, Android puhelimeen ja käytin sitä opettajana kannettavan selaimen ylitse. Järjestelmä toimii kivasti, mutta on syytä huomata, että opiskelijoiden määrä on Socrative salissa rajattu 50:een. Joitain huomioita:

• Opettaja voi valmistella etukäteen Quiz tehtäviä, joihin voidaan vastata lyhyesti, joko tekstillä tai jotka voivat olla monivalinta kysymyksiä. Jos yhtenä kysymyksenä on opiskelijan nimi/opiskelija nro voisi näitä tehtäviä käyttää jopa kurssin arvostelussa.
  • Samalta päätelaitteelta voi vastata useampi opiskelija vuoron perään eli mikäli opiskelijat lainaavat laitteita toisilleen ei kaikilla edes tarvitse olla älypuhelinta tai kannettavaa. Toki laitteita lainatessa aikaa voi kulua enemmän
  • Quiz voi edetä, joko opettajan tahtiin tai opiskelijat voivat itse edetä omaan tahtiinsa.
  • Quizin päätyttyä Socrative voi lähettää vastauksista Excel tiedoston opettajan sähköpostiin. Tiedostossa vastaukset on selvästi esitettynä ja pisteytettynä 0-100 asteikolla.
  • Opettaja voi myös esittää yksittäsiä kysymyksiä joiden vastausjakauman Socrative antaa.
  • Hauska idea on ns. Exit Ticket konsepti. Sillä opettaja voi kysyä esimerkiksi epäselväksi jääneitä asioita luennon lopussa tai opiskelijoiden arvioita omasta oppimisestaan. Exit Ticketin voi tehdä mieleisekseen korvaamalla sen sopivalla Quiz tehtävällä.
  • Tämä ei maksa mitään eikä edellytä opettajalle erillisiä laitteita. Socrative tai vastaava voi siis olla paljon klikkereitä helpompi ja halvempi tapa saada opiskelijoita aktivoitumaan.