Så mycket att se, så mycket att uppleva

Då vi i början av kursen fick veta att vi kommer att göra presentationer av olika länders landskapsarkitektur blev jag glad och förväntansfull. Jag skall komma och lyssna på dem alla, tänkte jag, ivrig att lära mig och få en bild av hur landskapsarkitekturen syns i världen och vad allt det egentligen kan vara. Alla hann jag sedan tyvärr ändå inte höra, då det samtidigt fanns så mycket annat viktigt att göra, men de jag missade har jag åtminstone tittat igenom efteråt. Och visst är de inspirerande och fascinerande, precis som jag tänkt mig, och många av objekten får en att utbrista “wow” och “tänk vad allt som är möjligt”.

Att hitta information för sin egna presentation var ändå inte det lättaste. Mycket fanns endast skrivet på tyska, och med mina knaggliga tyskakunskaper fick jag kanske inte ut allt av texterna. Mycket information var även väldigt ytlig, vilket kändes tråkigt då det fanns så fina, intressanta och speciella kreationer. Varför har ingen skrivit mer ingående om dem?

Men framför allt blev jag, efter alla presentationer, ivrig att ta reda på mer om alla dessa landskapsarkitekturs skapelser. Jag har nu en lång lista på platser och parker att besöka under framtida resor!