opetusteknologia 3op

Hieman hämmentävältä opiskelun alulta tuo Opetusteknologia -kurssi tuntuu sillä olen ohjannut Aallossa Verkko opetuskäytössä (5op)-kurssia nyt syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana. VOK5op-kurssilla tosin mentiin askelta pidemmälle: tavoitteena ei ollut opetella työvälineiden käyttöä nippelitasolla vaan pohtia laajemmin verkon mahdollisuuksia opetuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa.

Mielenkiintoista tässä tietotekniikan opiskelussa on se, että kaikki opinnot on (ainakin teoriassa) mahdollista suorittaa etänä eli käymättä kertaakaan Kokkolassa. Luentoja voi seurata livelähetyksinä perjantaisin ja lauantaisin tai tallenteinen milloin itselle sattuu vain sopimaan. Kerron myöhemmin lisää tekniikasta videolähetysten taustalla: voi olla että olisi Aallossakin hyvä ajatella asiaa hieman tarkemmin.

Ensimmäiset harjoitustehtävät opetusteknologia -kurssilla ovat pitäneet sisällään verkkosivujen koodailua xhmtl:llä, powerpoint -esityksen laatimista sekä älytaulujen vertailua. Linkitän harjoitustehtäväni tänne kunhan saan jotakin tehtyä (tähän mennessä ollaan aikomusasteella).