“… muistiin ei se mahdukaan”

Kirjoitin pitkään ja hartaasti lisäystä eräälle Noppa-sivulle ja tallettaessa sivua Noppa heitti minut ulos sen enemmän selittämättä. Yleensä muutokset ovat tallentuneet, mutta nyt eivät. #*$%#. Kokeilin uudestaan ja virhe.

Onko Noppa-sivun koolla joku yläraja?

Tietokillassa on laulu “Koodaa, koodaa, koodaa vaan, huomenna on sulla ohjelma, mutt jos koodaat, koodaat vaan, muistiin ei se mahdukaan”. 1980- ja 90-lukujen vaihteessa Turbo Pascalissa oli noin 60 kilotavun katto, jonka jälkeen koodi piti jakaa eri moduuleihin. Ylitin sen.

Ymmärrän, että joku katto pitää asettaa Nopan sivujen koolle. Mutta minusta nykypäivänä sen katon tulisi olla sellainen, että sitä ihminen ei pysty saavuttamaan pelkästään kirjoittamalla. Ymmärrän, että jos sinne sivulle upottaa jotain wordiä, excelin exportoimaa html-taulukkoa, kuvia tai videoita, niin raja saakin paukkua vastaan, mutta ihmisen tuottamaa tekstiä pitäisi mahtua.

Tallensin tuo sivun:

pcxxx ~/Temp % ls -la omahops-ohje*
-rw-r–r– 1 xxx xxx 62554 2011-09-16 09:50 omahops-ohje.html

Koko näyttäisi olevan lähellä tuota Turbo Pascalin maagista 64 kB. Lienee myös Nopan maaginen raja. [ja onkin, sain vahvistuksen]

Toinen kysymys on, kuka jaksaa lukea sivutolkulla ohjeita… 😉