Mitä kivaa tällä viikolla?

Tämä viikko on omalta osaltani ollut taas tapahtumarikas. Tuntuu että tällä viikolla olen erityisen paljon törmäillyt kiinnostaviin palveluihin ja toimintatapoihin ja siksi ajattelin, että pieni katsaus ja linkkilista voisi toimia hyvin näin viikon lopettajaisiksi.

Alkuviikolla osallistuin Tarmo Toikkasen vetämään webinaariin opettajan tekijänoikeuksista. Webinaari oli antoisa ja kiinnostava niin sisällöllisesti että pedagogisesti. Tarmon tapa käyttää Adobe Connectin kyselytyökalua sekä aallon tekijänoikeusasiamiehen Maria Rehbinderin mukana olo tarjosi yleisön aktivointia, näkökulmia ja tarkennuksia aiheeseen.

Tapasimme Marian vielä viikon lopuksi aiheesta OCW (Open CourseWare). Tapaamisessa pohdimme miten opetusmateriaalien omistuoikeuksia voitaisiin kehittää Aallossa. Vaikka näkökulma on hieman eri niin usein tekijänoikeudet ja omistusoikeudet ovat kummatkin asioita, joihin pitäisi löytää hyvä ratkaisu kun puhutaan avoimesta oppimateriaalista.

OCW pulpahti esille toisessakin yhteydessä. Helsingin yliopiston Konfabulaari nimittäin pidettiin jo kuudetta kertaa. Tilaisuudessa pidettiin paneeli otsikolla “Avoimet oppimateriaalit ja OCW-konsortio”. Paneelin videotallenne löytyy osoitteesta http://ocast-engage.it.helsinki.fi:8080/engage/ui/watch.html?id=07d5a112-5757-464b-8546-e676e1ec41e4

Videosta päästäänkin näppärästi Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksen kiinnostavaan luentotallennus -projektiin, jonka avulla itse paneeli on tallennettu. Automaattisen luentotallennuksen pilotointi on aloitettu tänä syksynä. Järjestelmä perustuu avoimen koodin Opencast Matterhorn -järjestelmään. Mielenkiinnolla seurailemme miten projekti edistyy ja toivottavasti pystymme osallistumaankin siihen jossain vaiheessa.

Keskiviikkona saimme Vipu-tiimille projektiosaamisen perehdytystä. Vinkkinä tästä tapaamisesta jaettavaksi tuli Projektitoimiston luoma Projektipäälikön sähköinen työpöytä. Työpöytä on erityisesti suunniteltu IT-projekteja silmälläpitäen mutta sisältää varmasti moniin muihinkin projekteihin sopivaa materiaalia. Työpöytä löytyy insidestä https://inside.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=13148097

No mutta tuossa otos tämän viikon asioista. Mukavaa viikonloppua kaikille!