Luento 5

Toissapäiväisen prof. Ilmoniemen luennon kalvot ovat jo ilmestyneet Noppaan. Käykää hakemassa jos joku asia jäi vielä ihmetyttämään. Luento käsitteli näkö- ja kuuloaistia ja niiden tuottaman informaation käsittelyä keskushermostossa, sekä liikkeiden tuottamista ja integrointia. Näistä löytyy kivasti asiaa mm. luentomonisteesta s. 54-77. Bear, Connors & Paradiso esittävät asian hieman laajemmin; jos teillä on kirja käytössänne kannattaa viimeistään tässä vaiheessa alkaa tutustua kappaleisiin 10, 11 ja 14.

Luennolla tutustuttiin lisäksi pintapuolisesti erilaisiin aivokuvantamistekniikoihin ja siihen mitä niillä voidaan tehdä. Joihinkin näistä saittekin jo käytännön johdatusta viime viikon Biomag-ekskursiolla. Tämä kurssihan ei varsinaisesti keskity aivokuvantamiseen, mutta sellaisiakin laitoksemme järjestää jos asia alkaa enemmän kiinnostaa (koodeilla Tfy-99).

Muistattehan, että tämän blogin kommenttilaatikot ovat hyvä paikka esittää kysymyksiä, ehdotuksia, kritiikkiä, mielipiteitä ja oivalluksia. Jos joku haluaa varsinaiset kirjoitusoikeudet tänne, niin pyytäkää.

Seuraava luento onkin poikkeuksellisesti torstaina, 12.4. klo 12. Luennon pitää Iiro Jääskeläinen, joka on aiempina vuosina saanut hyvää palautetta. Aihekin on varmasti monien mielestä mielenkiintoinen, koska Iiro keskittyy kognitiivisiin toimintoihin ja siihen mitä tiedämme niiden hermostollisesta perustasta.