Lentojen metsästämisestä

Reittilentojen haku netissä voi olla hankalaa: hinnat vaihtelevat paljon lähtöpäivän mukaan ja tarjotut reittivaihtoehdot voivat olla suorastaan älyttömiä (ehdotettu halvin lento voi sisältää yön yli kestävän odotuksen välilaskupaikassa). Jo välilaskujen määrä voi mietityttää. Jos Finnairin suora lento Bangkokiin maksaa vajaan satasen enemmän kuin välilaskuja sisältävä lento, jossa matkustusaika kokonaisuudessaan voi olla 8-10 tuntia pidempi, voidaan jo miettiä onko halvin lento aina paras vaihtoehto.

Sopivan majoituksen löytäminen voi olla myös vaikeaa, jos vaatimuksena on vähintään keskitason hotelli, edullinen hinta ja tietyt mukavuudet kuten… ilmainen wlan. Toki aina voi yrittää nukkua sillan alla, mutta jos ei nyt sentään. Seikkailumielisyys on hyvä asia, mutta rajansa kaikella – kyseessä on kuitenkin loma.

Kun tarkoitus on tehdä omatoimimatka ja tehdä selvää säästöä verrattuna valmismatkoihin, voi näistä nettilinkeistä olla apua:

Booking.com

Olen käyttänyt tätä paljon hotellien varaamiseen. Varaussaiteissa yhä tärkeämmäksi tekijäksi on muodostunut käyttäjien antamat arviot palvelusta ja tarkka sijainti kartalla, josta näkee etäisyydet rantaan, keskustaan tai yleisen miljöön. Hotellien tarjoamiin kuviin kannattaa tietenkin suhtautua tietyllä varauksella. Omalla autolla tai vuokrapelillä matkustettaessa pysäköinti on hyvä huomioida (voi olla yllättävän kallis tai pysäköintipaikka on kaukana hotellista). Samaten wlan-yhteyksistä voidaan vielä nykyäänkin veloittaa hassuja summia.