Laadukas yhteisöni

Mikä tekee työstäni laadukasta? Voin hyödyntää osaamistani ja kehittyä. Työllä, jota teen, on merkitystä. Saan palautetta työstäni. Kuulun yhteisöön, jossa asiantuntijuuteni on arvostettua. Kuinka moni saa nauttia tästä tunteesta päivittäin, viikoittain tai edes kuukausittain? Kuitenkin työssä viihtyminen on mielestäni pitkälti näiden asioiden varassa.

Aamulla kävellessäni kellokortille johtavaa luiskaa kiinteistön siivoja tervehtii minua. Leimattuani kellokortin astun hissiin jutellen kiinteistön yrityksen työntekijän kanssa, joka on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja saanut juuri koulutustaan vastaavaa työtä. Kehun ylpeänä nähneeni hänestä jutun sisustuslehdessä. Hänelle kuuluu hyvää – vauva tulossa. Kuljen työhuoneeseeni ja samalla kahvin tuoksu voimistuu. Matkalla avaan luokan oven opettajalle, joka tilittää, että opiskelijat eivät ole taaskaan palauttaneet tehtäviään ajoissa. Kannustan häntä keskustelemaan opiskelijoiden kanssa ja muistutan, että heiltä täytyy pyytää kurssipalaute. Avaan sähköpostin ja ilahdun viestistä, joka on omaa bisnestään pyörittävältä tuntiopettajalta: ”Lähdin eilen opettajakokouksesta hyvillä mielin. Asiat ovat tolkullaan ja järjestyksessä – paremmin kuin koskaan aiemmin.” Istahdan kahvihuoneeseen rupattelemaan työkavereiden kanssa jouluvalmisteluista. Edessä on taas uusi työpäivä.

Elämä ei ole tietenkään aina näin ruusuista, mutta tapahtumat ovat aitoja, minulle tärkeitä yksittäisiä asioita, jotka tekevät minun työyhteisöstäni laadukkaan. Siksi minusta oli mukava tulla tänäänkin töihin. Näin meillä Arabianrannassa.

Hyvää vuoden alkua!