Kvartaalikatsaus IV/2011

Puheenjohtaja Juho Salmi

Teekkariperinteitä kunnioitettiin, kiltaa kehitettiin, laitos riehuttiin, ELEC-sitsattiin, vaalikokoustettiin, ASki avattiin, Liukkari hohdettiin ja Stimu juhlittiin. Nopeasti meni viimeinen kvartaali. Sinne meni. Asiat parhaimmillan sujuivat omalla painollaan. Muuta yleistä sanottavaa ei juurikaan ole. Antakaamme sektorien puhua puolestani!

Hallintoasiat

Sihteeri Iiris Routa

Loppuvuodesta saatettiin killan jäsenrekisteri ajan tasalle ja jäsenmaksunsa maksamatta jättäneille lähetettiin maksumuistutukset. Koska monilta puuttuivat jäsenrekisteristä kaikki yhteystiedot, selvitettiin myös mahdollisuuksien mukaan ihmisten sähköpostiosoitteita, jotta muistutukset saatiin lähetettyä. Muistutusten yhteydessä paljastui muutama virhe killan jäsentiedoissa vanhojen jäsenten osalta, jotka korjattiin. Lisäksi rekisteriin lisättiin vuoden -09 phuksien puuttuvat sähköpostiosoitteet.

Killan vaalikokous venyi tänä vuonna seitsentuntiseksi maratoniksi, josta dokumentiksi jäi 40 sivua muistiinpanoja. Näiden puhtaaksikirjoitus ja tarkistus suoritetaan osissa, jotta työmäärä ei ole niin suuri. Ensimmäinen kolmannes on katsauksen kirjoitushetkellä tarkistettavana.

Pöytäkirjojen nettijulkaisut jäivät vuoden loppuun eikä kokouslyhennelmiä kirjoitettu.

Seuraavan vuoden sihteerille pidettiin koulutus yhden hallituksen kokouksen yhteydessä. Lisäksi häntä opastettiin seuraavan hallituksen harjoituskokouksen yhteydessä pöytäkirjan kirjoittamisen saloihin ja kikkoihin sekä googledocsin hyödyllisyyteen.

Talousasiat

Rahastonhoitaja Elmeri Poikolainen

Loppuvuodesta järjestettiin vuosijuhla Stimulaatio, joka on liikevaihdoltaan suurin tapahtuma vuosittain. Stimulaation budjetti näillä näkymin osui suunnitelmien mukaan.
Neljännellä kvartaalilla saapuivat loputkin haalarisponsoroinnin tulot ja killan likviditeetti näyttää paremmalta edelliseen kvartaaliin verrattuna. Osa tilikauden tuloista ei ehtinyt tälle vuodelle, vaan ne saapuvat ensi vuoden alussa. Kirjanpito tältä vuodelta valmistunee myös tammikuussa.

Opintoasiat ja edunvalvonta

Opintomestari Joonas Kröger

Opintopuolen toiminta hidastui hieman neljännen kvartaalin yllättäessä puskista; yliopiston Koposektori asettui vaanimaan kandiuudistukseen liittyviä päätöksiä, mutta uudistuksia tai merkittävää kehitystä ei juuri tapahtunut. AYY:n opintoneuvosto kokousti viimeiset kokouksensa, joissa keskusteltiin mm. rehtoraatin kanssa Oodin tilanteesta, ja jaettiin syksyn aikana kerätty opiskelijaedustajien palaute. Tuutorointia ei valitettavasti saatu täysillä käyntiin henkilökunnan osallistamisongelmien takia; toiminta käynnistyy ensi vuoden alussa.

Sähkötekniikan korkeakoulussa käynnistettiin laskutupakokeilu: sähkötalolla pyöritettiin assaroituja laskutupia neljä kertaa, TUASilla kolme. Kokeilu jatkuu kevään puolella, jolloin laskutupatila on tarkoitus saada opiskelijoille vapaaseen käyttöön suureksi osaksi viikkoa. Tärkeänä tehtävänään killan opintotoimikunta päätti tämän vuoden opintotekopalkinnon saajasta: palkinto komeilee nyt C- ja C++-kurssien henkilökunnan käyttämissä tiloissa. Opintomestari leikkautti päänsä ja ryyppäsi kvartaalin ajan törkeät määrät kahvia (kuten pitääkin), markkinointivastaava teki samaa kuin ennenkin.

Yrityssuhteet

Yrityssuhdevastaava Peter Kronström

Loppuvuosi on ollut yrityssuhteiden saralla melko hiljaista – keskeisimpinä asioina listalla on ollut Stimulaatiosponsorit,  Toimitusjohtajat Tentissä -tapahtuman valmistelut sekä uuden yrityssuhdevastaavan opastaminen tehtäviinsä.

Stimulaatiosponsoreita ryhdyimme hankkimaan syyslukukaudella heti koulujen alettua. Sponsorien hankkiminen meni suurin piirtein puoliksi Stimulaatio- ja Yrityssuhdetoimikuntien kesken. Vuosijuhlasponsoreissa ylitimme odotukset reilusti, suuren yhteistyökumppanimme lupautuessa juhliin mukaan.

Toimitusjohtajat Tentissä -tapahtuman valmistelut ovat olleet pikku hiljaa kiihtymään päin. Kävimme SIK:n ja KIK:n yrityssuhdevastaavien kanssa tervehtimässä tapahtumaa järjestävää firmaa joulukuun alussa. Tapaaminen sujui mainiosti ja löimme lukkoon muutaman tärkeän deadlinen. Lisäksi lähetimme kutsut ystävyyskiltojen jäsenille koskien tapahtumaa.

Vuoden lopulla käynnistimme myös uuden yrityssuhdevastaavan ja TiK:n yrityssuhdevastaavan kanssa tulevan UraTiKAS-tapahtuman suunnittelun. Järjestely on lähtenyt hyvin käyntiin ja tapahtumasta tullee jälleen ikimuistoinen.

Viestintä

Tiedottaja Ian Tuomi

Viestintää on ollut kaikkialla missä kiltalaisiakin. ASkissa paperimainoksien ja paperikalenterin muodossa, internetissä sähköpostilistoilla, killan nettisivulla, killan kalenterissa, sekä irkissä. Yhteistyössä yrityssuhdeosaston kanssa toteutettiin Toimitusjohtajat Tentissä- tapahtuman visuaalinen ilme. PikkASjoulusähköpostin kunniakasta prujausta, perinnettä joka on jatkunut ainakin vuodesta 2008, jatkettiin. Vuoden 2011 viimeinen viikkomaili lähetettiin ja vuoden 2012 tiedottaja koulutettiin. Seuraavaan vuoteen edetään luottavaisin mielin.

Kultainen Tomaatti

Kultainen päätoimittaja Aleksi Salonen

Kultaisen Tomaatin toimittajien 2011 viimeinen tuotos, piraatti-GT, julkaistiin pikkASjouluissa 9.12. Tapahtumaa juhlistettiin paikanpäällä tilanteeseen sopivalla GT-tarjoilulla. Laajalti todettiin että lehti on yksi vuoden parhaita, ellei paras. Kultainen Tomaatti 2011 lopetti siis uransa huippukohdassa.

Säätö

Säätömestari Konsta Hölttä

Säätömestaroinnin loppuvaihe koostui normaaliin tapaansa vuosijuhlalahjojen betonoinnista ja maalailusta, maalin irrottamisesta sivullisten apulaisten kasvoista tärpätillä sekä kanasten hommien hoitamisesta silloin kun eivät sitä itse ehtineet. Stimussa saatiin paljon uutta roinaa, joiden rikkinäisyys ilahdutti; violetti kiltamme on ilmeisesti saanut maineen, että kaikki meille saatava korjataan toimivaksi. Sädis nakittautui moneen sädiksen alipuuhaan ensi vuodelle jatkuvuuden varmistamiseksi.

Tietotekniikka

Automaattinen tietojenkäsittelytoimikunta

Koulun käytäviltä dyykattiin käytöstä poistettua mutta käyttökelpoista tavaraa ASkiin koneiden tilalle ja/tai varaosiksi. Koneiden käyttiksiä päivitettiin samalla. Verkkoinfra ASkissa päivitettiin siten, että koneet ovat nyt yhden saman oman aliverkon alla (NAT), jolloin it-palvelukeskuksen antamien ip-osoitteiden vähäisyys ei haittaa. Tämä mahdollistaa lisää koneita ja yleistä joustavuutta (mm. viimein saataneen piikkikone keittiöön toimintaan). Myös alati parkinsonin tautia ja harmaakaihia kärsinyt ASkiCam päivitettiin aivan uuteen uskoon; nykyään isoveljen virkaa toimittaa kaupallinen jatkuvasti streamaava sulautettu pimeänäköwebcamilla ja verkkoyhteyksillä varustettu linux-purkki.

ASki

Säätömestari ja ASkivahdit

ASkiin hankittiin siisteyselementtejä: kenkätelineet laminaattipäätyyn sekä korit tyynyille ja hesareille. Yksi lundiahylly maalattiin mustaksi, mikä osoittautui niin hyväksi jutuksi että toinenkin hylly aiotaan maalata. Kerättiin paljon suunnitelmia ensi vuodelle ja rutiineja on pidetty yllä vaihtelevasti.
< sooda_> muistakkee kvartaalikatsaus, hoi
<@eci> tultiin, tehtiin, ohi on

Säätökerho

Kontrolleri Bjarne Boström

Legotoimintaa on ylläpidetty. Pinnan alla on tehty työtä kerhon tunnettuuden kehittämiseksi. Yhteistyötä on tehty myös laitoksen kera ja yritetty löytää tiloja säätämiselle, toistakseksi epävarmoin tuloksin kun laitoskin joutuu leikkamaan osan työskentelytiloistaan. Laskutuvan yhteyteen saatavasta tilasta on kuultu epävarmoja huhuja. Ollaan tarkkana kuin porkkanat.

Huvitoiminta

Isäntä Antti Toivanen ja Emäntä Janna Huuskonen

Loppuvuosi on ollut myös huvitoimikunnan osalta muita kvartaaleja rauhallisempi. Suurmimpana projektina oli korkeakoulun kiltojen yhteistyönä järjestetyt ELEC-sitsit, jotka sujuivat kaikenkaikkiaan mallikkaasti. Muuten agendalla on ollut erityisesti tulevan huvitoimikunnan kokoaminen ja perehdyttäminen tehtäviinsä. Tämän uskomma onnistuneen, joten huvitoiminta on varmasti myös ensi vuonna tutun korkealla tasollaan.

Kulttuuritoiminta

Ulkomestari Heikki Tahvanainen

Neljäs kvartaali on kulttuuritoimikunnalla näyttäytynyt edellisiä rauhallisempana. Toimihenkilöt ovat keskittyneet pyörittämään toimintaa josta esimerkkinä lukkareiden Stimulukkarointi.
Liikuntavastaavat ovat olleet aktiivisina ja peruuntuneen curlingin jälkeen päättäneet hankkia tanssimaton ASkiin. Matto on jo hankittu ja odottaa juhlallista esittelyään lähitulevaisuudessa. Ulkotoimintaa esiintyy tammikuussa järjestettävän TYT-AS risteilyn muodossa.

Phuksitoiminta

SuurPhuksi Tuomas Ruotsalainen

Järjestettyä phuksitoimintaa ei viimeisen kvartaalin aikana ole juuri ollut. Sen sijaan voimannäytteenä phuksit järjestivät maanmainiot Liukuhihna 11- baaribileet Helsingin DOM:ssa teemalla Glow. He loivat myös hienon pikkujouluspeksin kiltalaisten iloksi. Joulun alla phukseilta kysyttiin palautetta menneestä syksystä, ja tähän mennessä vastaanotettu palaute on ollut keskimäärin positiivista. Vanhat SuurPhuksi ja ISOpomo jatkavat phuksien mukana mahdollisesti järjestettävään Wappuun saakka. Tästä on hyvä jatkaa keväällä.