Kvartaalikatsaus II/2011

Jepujee, kesä on pitkällä ja syksy mielessä. Puhiskin jaksoi puhista kvartaalikatsauksen kasaan jaksaen tällä kertaa kysellä kirjallisesti kiltatoimijoiden kuulumisia ollen kuitenkin varsin hidas toimissan. Katsaus on olevinaan koherentti copypastasta huolimatta.

Hallinto ja talous

Toisen neljänneksen pöytäkirjat ja lyhennelmät myöhästyivät huomattavasti tavoiteaikataulusta. Kaikki kiireelliset ja kriittiset asiat, kuten pankkioikeuksien myöntäminen Kulttuuritoimikunnan tilille ja jäsenasiat, tulivat kuitenkin hoidettua ajallaan.

Pöytäkirjanjulkaisuprosessi mietittiinkin uusiksi. Todettiin, että nykyinen järjestelmä ei ole riittävän läpinäkyvä, jos tarkastusprosessi viivästyy. Kauden positiivisin tulos sihteerin osalta onkin käyttöön jäänyt kokeilu, jossa toimijat pääsevät googledocsin kautta lukemaan edellisten kokousten pöytäkirjoja jo ennen kuin niitä on virallisesti allekirjoitettu. Näin lyhennelmät voivat olla humoristisia, ja asiasta kiinnostuneet voivat lukea pöytäkirjasta lisätietoja. Tämä nopeuttaa huomattavasti kommenttien ja palautteen antoa, jolloin mahdollisiin ongelmiin päästään tarttumaan nopeasti.

Jäsentietokannan eteenpäinviemiseksi sihteeri otti yhteyttä ATK-toimikuntaan. Asiasta keskusteltiin ja näyttää, että projekti aloitetaan kesän aikana. Tarkoituksena oli myös pitää suunnittelupiknik, mutta se on tähän mennessä jäänyt pitämättä.

Kevään palautekyselyn tulokset
Kevään 2011 toteuma

Edunvalvonta

Opintotoimikunta on jälleen toiminut koko kevään aktiivisen innokkaasti! Ajankohtaisia aiheita ovat muun muassa olleet TEE-raportin valmistuminen (Aallon opetuksen laatuun kohdistuva selvitys, tulokset saadaan kaikille tietoon alkusyksystä), aina mielenkiintoinen kandiuudistus, SYL:in kyky -hanke, ohjelmoinnin peruskurssien muutokset (java korvautuu pythonilla) ja ensi syksyn phukseja ajatellen tutortoiminnan kehitys.

Säätö

Bussien tilaaminen on sujunut kivuttomasti: rrrrRankalle saatiin edullisesti vanha tuttu Tuomi, ja erääseen phuksitapahtumaan sattui juuri sopivasti tapahtuman nimen kanssa rimmaava ja mukava bussifirma, jota varmaan käytetään jatkossakin usein. Haalareiden suhteen on alettu tutkia mahdollisuutta vaihtaa haalaritoimittajaa.

Vuosijuhlalahjojen materiaali kerättiin pitkälti ASkista, josta on geneeristä säätöroinaa vähennetty muutenkin. Betonia on kulunut kiitettävästi. Vaikka ASkia siivoillaan pikkuisen aina välillä, on siellä liikaa tavaraa ja entropia kasvaa toisinaan luonnollista suurempaa tahtia. Onneksi remppa on tulossa; useampi suunnitelma on tekeillä lopputuloksesta ja kohtapuoliin voisi aloitella puuhastelua.

ATK-toiminta on keskittynyt lähinnä vikojen toteamiseen; vuoden loppupuolella on panostettava niiden korjaamiseen ja yleisen atk:n kehittämiseen.

Säätökerho

Säätökerho on pikkuhiljaa kasvamassa. Kerholla on selkeät suunnitelmat syksyä varten mm. mikrokontrolleriopetuskittien ja legorobottikisan suhteen. Molempien osat ovat jo saapuneet. Kontrolleri-Bjakke antoi lisäksi Aalto-ELEC:lle haastattelun legorobottien hyödyllisyydestä.

Mikrokontrolleriopetuskitit ovat siis laitoksen kustantamat ja säätökerhon kanssa yhteistyössä tilatut mikrokontrollerikitit, joita on tarkoitus käyttää opetuskäytössä. Kittejä tullaan säilyttämään TUAS:lla siten, että opiskelijat voivat päästä halutessaan testaamaan mikrokontrolleritaitojaan omatoimisesti. Legorobotit kustansi puolestaan Aalto-ELEC omien opiskelijoidensa ammattitaidon kartuttamisen mahdollistamiseksi. Odottakaa vain, kohta tulee Aalto-ELEC:n legorobokisa!

Ulko- ja edustusasiat

Alkuvuodesta oli ulkomestari yhteydessä yhteistyöjärjestöihin ja kutsui eri järjestöjä esim. poikkissitseille. Rankalla järkkäiltiin majoituksia ja yhteistoimintaa paikallisten järjestöjen kanssa. Lopputuloksena kuitenkin vain Tampereella oli hyvä ja kattava vastaanotto. Kaikessa eri järjestöjen välisessä toiminnassa mahdollisimman aikainen yhteydenotto on tärkeää. Tuntuu että se kuitenkin unohtuu aina. Ei ole mitenkään väärin ilmoittaa kahta kuukautta etukäteen, että “voitais tehdä jotain tän suuntaista”, vaikka mitään tarkempaa tietoa ei olisikaan.

Pari viikkoa ennen vappua ulkomestari oli AS:n puolelta vastuussa TUAS-partyn järkkäilystä. Tähän sai helposti järkkäreitä mukaan ja lopputulemana oli uudenlainen ja onnistunut tapahtuma. Paikalla oli mm. benji-running-rata, sumopuvut, palju, sauna ja grillattavaa. Todella hyvä konsepti, toivottavasti ensi vuonnakin hallitus muistaa järjestää ko. tapahtuman. Sponssien hankinta tuollaisiin tapahtumiin on helppoa, ensi vuonna voisi harkita esim. kahden sponsorin hankkimista per kilta. Kannattaa myös muistaa yksityiskohdat kuten vaikkapa jonkinlaiset “kartat” oviin ja lakuavain tutalaitoksen oveen, jotta ihmiset pääsevät vessaan ja suihkuun helpommin ym…

Loppukeväästä ulkomestari kokosi Liettuaan lähtemisestä kiinnostuneen kahdeksan hengen porukan saaden reissua varten Baltech-rahoitusta. Syksyllä Liettualaiset ovat täällä Otaniemessä vierainamme 19.-23.9. ja edellä mainittu AS-porukka lähtee vastavierailulle KaunASin suunnille 11.-14.10.. Tiistaina 20.9. vietämme saunailtaa Gorsussa Liettualaisten kanssa, kannattaa pistää päivämäärä ylös ja tulla näyttämään Liettualaisille miten saunotaan.

Lähitulevaisuuden kesäsuunnitelmissa on järkkäillä esim. poikkitieteellinen piknik vaikkapa setentan, TYT:n, kannujen ja esim. pykälän kanssa. Tsiigaillaan tilannetta ja niin eteenpäin.

Stimulaatio

Stimulantti on varannut Stimulaatiolle pääjuhlapaikan ja sillispaikan. Jatkopaikka on selvitteillä. Samoin Rantsu on varattu jajatkoja varten. Myös paku on varattu. Pitopalvelu on varattu. Silliksen bändi on varattu, samoin orkesteri soittamaan juhlatanssit. Yksi esiintyjä on varattu pääjuhlaan, toista kysytty. On nakitettu lukkarit ja sillisvastaavat. Stimulantti arvelee olevan itse vastuussa pääjuhlasta, muttei tietääkseen ole varattu. Paitsi ehkä sähköisesti. Jaakko nakitti itsensä jajatkojen järkkäriksi jo vaalikokouksessa. Skumppasponssi on varma. Isännän kanssa on puhuttu tarjoiltavien juomien hankkimisesta. Budjetissa on toistaisesti pysytty. Juhlapäivä on ilmoitettu AYY:n kalenteriin.

Kültüür, liikunta ja muut üllättävät asiat

Külttüüritoimikunnan toiminta on toimikuntana ollut melko hiljaista. Kuitenkin yksittäiset kulttuuritoimijat ovat olleet aktiivisia. Hienosäätäjät ovat järkkäilleet kevään mittaan leffailtoja sekä leffayön. Toivotaan, että toiminta jatkuu ja suosio kasvaa myös syksyn mittaan.

Üllatükset hämmästyttivät kolme kiltaa hankkimalla mahtavan ja upean teltan sähkökoulun kiltojen yhteiskäyttöön.

Spiidit ovat myös järjestäneet jonkin verran liikuntatapahtumia, kevään mittaan on käyty mm. uimassa, megazonessa ja koriskentällä.

Tällä hetkellä kehitettävänä asiana on tapahtumien dokumentointi, jonka parantamiseksi rekrytoitiin Sara Parikka uudeksi dokumentoijaksi. Henry Sanmark puolestaan irtisanoutui dokumentoijan tehtävistä. “It vas a guud reis bat a bääd kamera and ai häd nou time tu teik thö foudous”, kommentoi Sanmark juhlien irtisanoutumistaan skumppapullon äärellä. “Airolla Kallea päähän, niin hyvä tulee”, kommentoi Parikka alkanutta uraansa dokumentoijana.

Juomanlaskija laski juomaa rrrrRankalle ja wappusitseille. Menekki oli hyvä, mutta alkoholia oli luultavasti huonon hiivan takia vähän.

<@AngraMainyu-> jos huvin toiminnasta täytyy lukee paperilta ni se ei voi olla hirveen hyvää 😛